Companii

Aldis estimeaza afaceri de 75 de milioane de euro

09.11.2006, 19:30 74

Producatorul de preparate din carne Aldis din Calarasi estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 75 de milioane de euro, cu 23% mai mult decat nivelul inregistrat in 2005, de 61 de milioane de euro.
"Aceasta cifra marcheaza, in fapt, o crestere semnificativa a pietei Aldis. Productia noastra a ajuns in medie la 100 de tone de mezeluri pe zi, fata de 80 de tone anul trecut", a declarat Mariana Usurelu, directorul comercial al companiei.
Aldis intentioneaza sa-si majoreze cota de piata, de la 18% in prezent la 28% anul viitor, potrivit datelor proprii. Aldis a realizat in acest an investitii de patru milioane de euro pentru a pune in functiune o sectie de salamuri crud-uscate cu mucegai. Jumatate din aceasta investitie a fost asigurata printr-o finantare Sapard.
Compania a fost infiintata in 1991 si are 840 de salariati, fiind detinuta de familia Naghi.
Aldis, unul din principalii producatori de preparate din carne de pe piata romaneasca, a investit pana in prezent la fabrica din Calarasi peste 25 mil. euro. Potrivit datelor agentiei de cercetare a pietei AC Nielsen, compania din judetul Calarasi detine locul trei in topul producatorilor de salam si in topul producatorilor de crenvursti si carnati in primele sase luni din acest an.
Una dintre cele mai importante tendinte manifestate de piata in ultimii ani se refera la scaderea ponderii micilor producatori in totalul productiei. Daca marii producatori reprezentau 50% din piata in 2004, anul trecut ei au ajuns la 60%, ritmul fiind estimat sa creasca dupa aderarea la Uniunea Europeana.
O parte dintre producatorii din top cinci au decis sa se consolideze prin achizitia unor companii regionale. Dupa ce Caroli a cumparat in martie producatorul clujean Maestro, Angst a preluat un pachet de actiuni la producatorul clujean de mezeluri Discovery, cu scopul de a-si consolida afacerea in zona Ardealului.
Achizitiile nu se vor opri aici, mai ales ca gigantul american Smithfield, al carui plan de investitii in Romania depaseste 800 de milioane de dolari, s-a aflat inca de anul trecut in discutii pentru preluarea unui "producator cu nume".
Un loc important pe piata il vor juca din acest an si germanii de la Reinert, care au demarat o investitie de peste 15 mil. euro in constructia unei fabrici de mezeluri langa Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO