Companii

Alexandrion Group anunţă că suspendă relaţiile comerciale cu producătorul rus de votcă Beluga şi că oferă cazare refugiaţilor din Ucraina

Alexandrion Group anunţă că suspendă relaţiile...

Autor: Roxana Rosu

03.03.2022, 09:39 386

Alexandrion Group, cel mai mare producător local de băuturi spirtoase, a anunţat că a încetat relaţiile comerciale cu producătorul rus de votcă Beluga Group şi derulează o serie de acţiuni umanitare pentru refugiaţii din Ucraina, inclusiv cazarea acestora la Rădăuţi sau Azuga..

“În contextul actual nu mai putem continua parteneriatul nostru cu Beluga Group. Sunt un antreprenor care deţine un business global şi care înţelege foarte bine că este vital ca antreprenorii din toate colţurile lumii să fie responsabili şi curajoşi în aceste momente şi să acţioneze rapid. Sunt gata să îmi asum pierderi de aproape 1 milion de euro, contravaloarea stocului de marfă achiziţionată de la Beluga Group, pentru a fi 100% alături de cei care fac tot posibilul pentru a pune capăt acestei crize cât mai repede posibil”, a declarat Nawaf Salameh, Preşedinte Fondator Alexandrion Group şi Preşedinte Fundaţia Alexandrion.

Fundaţia Alexandrion a pus la dispoziţia autorităţilor române spaţiu ocupat ȋn trecut de Distileriile SABER 1789 din Rădăuţi (judeţul Suceava) pentru a fi organizat în vederea sprijinirii refugiaţilor ucraineni. Întreaga activitate de producţie a Distileriilor SABER 1789 a fost transferată, în urmă cu mai mulţi ani, la Distileriile Alexandrion Saber 1789 situate ȋn Bucov (judeţul Prahova), regiunea Dealu Mare.

Partenerii de afaceri din Ucraina ai Grupului, alături de familiile lor, vor beneficia de cazare la Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892, din Azuga (judeţul Prahova), unde se află deja două familii .

“Trăim momente extrem de dificile şi triste pentru umanitate, momente care, din păcate nu îmi sunt străine. Deşi locuiesc în România de aproape 40 de ani, experienţele trăite în ţara mea natală, Siria, o ţară frumoasă, dar atât de greu încercată de război, îmi vor rămâne întotdeauna întipărite în minte şi în suflet. Ştiu ce înseamnă să ȋţi fie teamă în permanenţă că ţi-ai putea pierde viaţa sau, şi mai rău, că ai putea rămâne fără părinţi, bunici, fraţi, prieteni, în orice moment. Îi simt pe aceşti oameni la fel de aproape ca pe rudele mele. Tocmai din acest motiv îmi doresc să fac tot ce este posibil pentru a ajuta cât mai mulţi dintre ei” a spus Nawaf Salameh.

De asemenea, fundaţia luat legătura cu universităţi din mai multe zone ale tării, inclusiv din Suceava, pentru a derula în parteneriat, programe de susţinere a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de origine ucraineană, care studiază deja în România, precum şi a celor refugiaţi.

Grupul Alexandrion a avut în 2021 afaceri de peste 1 mld. Lei, în creştere cu 20%. Producţia a crescut cu 40%. Grupul Alexandrion are deja prezenţă în peste 60 de state şi vrea să deschidă unităţi de pro­ducţie în SUA, Grecia sau Brazilia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO