Companii

Alin Tapalagă, PIA: Cine cumpără un automobil de lux vrea să deţină maşina. Cine optează pentru una de volum va merge spre leasing. „Văd acum o polarizare a clienţilor în România. Oamenii cumpără ori maşini scumpe, ori maşini ieftine, un trend diferit de ce vedem afară.“

Porsche Inter Auto a înregistrat deja trei comenzi pentru noul Lamborghini Revuelto, un hibrid de peste 1.000 CP.

Porsche Inter Auto a înregistrat deja trei comenzi pentru noul Lamborghini Revuelto, un hibrid de peste 1.000 CP.

Autor: Bogdan Alecu, Roxana Rosu

26.04.2023, 16:15 216

Maşinile de volum vor fi percepute tot mai mult drept „unelte“, motiv pentru care persoanele fizice şi juridice vor opta pentru un leasing şi nu o achiziţie, în timp ce auto­mo­bilele din segmentele superioare vor fi cumpărate şi păstrate de către proprietari, a explicat Alin Tapalagă, directorul general al Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Holding, dealer pentru VW, Audi, Seat, Skoda şi Cupra şi importator pentru Bentley, Porsche şi Lamborghini.

„Pentru modelele premium şi de lux, clientul vrea să deţină maşina. La modele de volum, trendul este spre lea­sing. Piaţa s-a polarizat şi mărcile de lux vor fi percepute ca un produs căutat, elevat“, a spus Alin Tapalagă în cadrul conferinţei ZF Logistică, Transporturi & Automotive 2023, organizată de ZF în parteneriat cu CTP, P3 Logistic Parks, Prahova Teleferic, Auchan, Autonom, ING, Dumagas.

Mai departe, următorul pas îl reprezintă comerţul online cu maşini, însă investiţiile în digitalizare şi online merg în paralel cu cele în showroomurile existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO