Companii

Americanii preiau şi ultimul pachet de acţiuni la traderul Toepfer

Americanii preiau şi ultimul pachet de acţiuni la...

Autor: Gabriel Razi

17.04.2014, 00:05 161
Grupul american de agribusiness ADM, unul dintre cei patru giganţi ai pieţei materiilor prime agricole, preia 20% din acţiu­nile traderului Toepfer de la cooperativa agricolă fran­ceză InVivo.
 
În urma acestei tranzacţii americanii deţin întreg pachetul de acţiuni al comerciantului cu sediul central în Hamburg. În România, Toepfer are o reţea de silozuri la Dunăre, un terminal de export în portul Constanţa şi este cel mai mare exportator de cereale din economie.
 
„Toepfer are o pre­zenţă importantă în zone critice şi în acelaşi timp pie­ţe de destinaţie“, a anun­ţat Patricia Woertz, nu­mărul unu al ADM, într-un anunţ postat pe site-ul gru­pului. Tranzacţia se va face pentru 83 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă un preţ cu 10% mai mare decât valoarea con­tabilă a companiei. La acest nivel, operaţiunile globale ale Toepfer sunt evaluate la 453 de milioane de dolari. Ame­ricanii de la ADM deţineau controlul a 80% din acţiunile Toepfer încă de acum 12 ani, iar InVivo a fost implicată în companie în ultimii patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO