Companii

Analiză ZF. Americanii de la Bunge şi Cargill, printre cei mai mari importatori de cereale din Ucraina. Şase din primii zece mari importatori de mărfuri din Ucraina sunt din agrobusiness

Analiză ZF. Americanii de la Bunge şi Cargill, printre...

Autor: Florentina Niţu

10.07.2023, 11:00 1043

♦ INS nu furnizează date privind valoarea sau volumul importurilor pe fiecare companie în parte, dar într-un top zece importatori de bunuri din Ucraina, în primele trei luni ale anului, se află şase firme cu activităţi în zona de agrobusiness.

Şase din top zece companii care au făcut importuri din Ucraina în primul trimestru al acestui an vin din agrobusiness, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Americanii de la Bunge, cel mai mare producător de ulei de floarea-soarelui din România după cifra de afaceri, şi americanii de la Cargill Agricultura, al treilea cel mai mare trader de cereale din România, se află în top.

Compania Rin Trans Activ a avut cele mai mari importuri din Ucraina în T1/2023, deşi în 2022 nu se afla în top zece importatori, mai arată datele de la INS.

Despre această companie există puţine informaţii. Se ocupă de cultivarea cerea­lelor şi transportul pe cale rutieră şi a fost înfiinţată în 2012 în Constanţa.

Pe site-ul său scrie că operează două terminale în Portul Constanţa, care este cel mai mare port la Marea Neagră. Tot acolo este menţionat că are o capacitate de depozitare internă de 40.000 de tone şi o capacitate de depozitare externă de 130.000 de tone, rulând în 2022 peste 400.000 de tone de grâu, porumb şi floarea-soarelui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO