Companii

Ancuţa-Felicia Dunca, vicepreşedintele ACROPO, autoritatea care va autoriza eolinele din Marea Neagră: Cei 3.000 MW ne dorim să fie împărţiţi între trei operatori, fiecare cu 1.000 MW

Ancuţa-Felicia Dunca, vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al ACROPO

Ancuţa-Felicia Dunca, vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al ACROPO

Autor: Roxana Petrescu

21.07.2023, 00:07 901

Dezvoltarea eolienelor în Marea Neagră este următorul pariu energetic major offshore pe care România îl face după deblocarea investiţiilor în gazul din adâncurile mării. Intenţia este de a dezvolta până în 2035 circa 3.000 MW în eoliene, investiţii care s-ar putea ridica la 6 mld. euro.

„Intenţia este ca cei 3.000 MW să fie împărţiţi în mod egal între trei operatori, aceasta fiind o recomandare a Băncii Mondiale“, a precizat Ancuţa-Felicia Dunca, cea care a preluat anul trecut funcţia de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al ACROPO (Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră), instituţie cheie în dezvoltarea potenţialului energetic al Mării Negre. Înainte de a prelua funcţia de vicepreşedinte al ACROPO, Ancuţa-Felicia Dunca a fost expert în cadrul serviciului juridic al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Anterior, ea a ocupat funcţia de consilier juridic în cadrul companiei Phoenicia Express, companie deţinută de omul de afaceri Mohammad Murad. „Ocup o funcţie de demnitate publică, iar legilaţia în vigoare nu cere o calificare în domeniu pentru funcţia de conducere. Sunt jurist de profesie, iar obiectivele noastre la ACROPO coincid cu cele asumate în programul de guvernare“, a mai spus Ancuţa-Felicia Dunca.

ACROPO este condusă de Robert Eugeniu Ciocioi, numit tot anul trecut, cu zero experienţă în domeniu, el fiind acţionar într-un un business cu mobilă, Ciro Alpin, cu afaceri de 0 lei anul trecut şi cu sediu într-un apartament de bloc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO