Companii

Apple răspunde raportului guvernului SUA: După ce a confirmat că încetineşte intenţionat dispozitivele, compania trebuie să răspundă în faţa Senatului, Departamentului de Justiţie, ASF-ului american şi a mai mult de 45 de clienţi care au dat în judecată gigantul

Apple răspunde raportului guvernului SUA: După ce a...

Autor: Răzvan Botea

03.02.2018, 12:37 7544

Apple a declarat miercuri că răspunde întrebărilor autorităţilor privind încetinirea device-urilor în urma upgrade-ului sistemului de operare iOS din 2017, relatează Business Insider

Departamentul de Justiţie al SUA şi ASF-ul american (Securities and Exchange Commision) au pornit o investigaţie care are ca obiect update-ul de software care a încetinit dispozitivele Apple, relata marţi Bloomberg.

Apple spune că funcţia nouă a acestui software a fost implementată pentru a preveni închiderea neaşteptată a telefonului, şi nu pentru a determina utilizatorii să cumpere modele mai noi de iPhone. Setarea aceasta activă pe telefon face ca aplicaţiile să pornească mai greu şi micşorează  numărul cadrelor pe secundă ale display-ului.

„Aşa cum am spus clienţilor noştri în decembrie, noi niciodată nu am intenţionat să scurtăm durata de viaţă a unui produs Apple şi nici nu vom face vreodată asta. În niciun caz nu vrem să oferim utilizatorului o experienţă neplăcută astfel încât să îl determinăm să cumpere un produs mai nou”, afirmă Apple într-o declaraţie.

Mai mulţi clienţi ai gigantului Apple au intentat proces companiei, motivul fiind că aceasta a încercat să-i determine să cumpere un produs mai nou prin încetinirea performanţelor celui vechi.

Apple plănuieşte să lanseze în lunile următoare un update de software care să monitorizeze buna funcţionare a bateriei şi care să permită dezactivarea funcţiei care încetineşte telefoanele mai vechi.

Pe lângă întrebările Departamentului de Justiţie şi ale ASF-ului american, Apple mai trebuie să răspundă la întrebările Senatului american, în timp ce compania se confruntă cu mai mult de 45 de acţiuni în judecată iniţiate de utilizatorii nemulţumiţi. 

„Nu negăm dar nici nu confirmăm că aceste investigaţii au loc”, a declar un reprezentant al Departamentului de Justiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO