Companii

Au bifat oraşul cu numărul opt. Suedezii de la Medicover au investit 700.000 euro într-o clinică la Galaţi

Noua clinică a Medicover din Galaţi are o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi şi  este situată pe Strada Tineretului I, lângă Piaţa Energiei şi acoperă 30 de specialităţi medicale

Noua clinică a Medicover din Galaţi are o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi şi este situată pe Strada Tineretului I, lângă Piaţa Energiei şi acoperă 30 de specialităţi medicale

Autor: Corina Mirea

07.04.2016, 00:05 1037

Medicover, unul dintre jucă­torii din careul de aşi al pieţei lo­cale de servicii medicale private, des­chide o clinică multidisci­pli­nară la Galaţi după o investiţie de aproximativ 700.000 de euro.

Acesta este primul pas făcut de Medicover în oraşul cu peste 300.000 de locuitori. De la înce­putul anului în curs, Medicover a mai deschis câte o clinică în Plo­ieşti şi în Braşov, însă acestea au presupus mutarea în spaţii mai mari şi fiecare a scos din „buzu­narul“ operatorului de ser­vicii medicale în jur de 400.000 de euro.

Într-un interviu acordat an­te­rior pentru ZF, directorul general al Medicover România Adrian Peake spunea că pentru anul în curs urmează deschiderea a două noi clinici de la zero, men­ţionând doar că „dacă ne uităm pe hartă există câteva zone unde Medicover nu este prezentă, iar competitorii companiei da, ră­mân nişte locuri neacoperite“. Astfel, ZF a scris la momentul res­pec­tiv că zonele rămase încă des­co­perite din partea Medicover sunt Arad, Bacău, Piteşti, Craiova şi Galaţi.

„Continuăm să punem în aplicare strategia de extindere a reţelei Medicover România prin noua clinică multidisciplinară de la Galaţi, un pas ce duce «harta» noastră la opt oraşe“, precizează Adrian Peake. Mişcarea face parte dintr-un plan al grupului Medicover, cu afaceri anuale de circa 50 de milioane de euro în România, de a-şi dubla cifra de afaceri până în anul 2018 pe plan local.

Noua clinică a Medicover din Galaţi are o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi şi  este situată pe Strada Tineretului I, lângă Piaţa Energiei şi acoperă 30 de specialităţi medicale, printre care pediatrie, cardiologie, gine­cologie, gastroenterologie, procto­logie, chirurgie generală, medicină fizică şi recuperare medicală. În prezent, echipa clinicii Medicover din Galaţi se compune din 40 de medici, urmând ca numărul specialiştilor să crească.

Reţeaua Medicover este de­ţinută de oamenii de afaceri Jonas şi Robert af Jochnick şi se com­pune în România din 17 clinici, un spi­tal generalist, dar şi dintr-o di­vizie de laboratoare grupate sub umbrela Synevo.

Suedezii mai deţin compania de cosmetice Oriflame şi, prin inter­mediul fondului de investiţii Oresa Ventures, afaceri precum Fabryo (lacuri şi vopsele), Somaco (materiale de construcţii) şi Kiwi Finance (broker de credite). Grupul Medicover este activ pe o piaţă locală a serviciilor medicale private care se îndreaptă spre 1 mld. euro, printre principalii competitori numărându-se Regina Maria şi Medlife.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO