Companii

Auchan a grabit deschiderea unitatii din Militari cu 4 luni

11.12.2008, 14:53 160

Reteaua Auchan a deschis ieri al 6-lea hipermarket de pe piata locala, in cartierul Militari din Bucuresti, cu 4 luni inaintea inaugurarii parcului de retail din care face parte, ceea ce ar putea aduce companiei un plus de vanzari de peste 30 mil. euro.

"Am deschis magazinul intr-un timp record: constructia a durat sase luni, iar echipamentele si marfa au fost aduse in trei saptamani. In acest an, speram ca unitatea din Militari sa performeze la fel de bine ca Auchan Titan in primele sale luni de operare", a spus Regis Mougel, directorul general al Auchan Romania.
Primul magazin al retelei franceze pe piata locala, Auchan Titan, inaugurat la inceputul lui noiembrie 2006, a realizat vanzari de 19 mil. euro in cele aproximativ doua luni operationale din anul respectiv, astfel incat incasarile in decembrie ale unitatii din Militari ar putea fi estimate la 10 mil. euro, tinand cont si de boom-ul de sarbatori.
Lucrarile la extinderea parcului de retail Militari Shopping Center, care cuprinde in prezent magazine Praktiker, Auchan si Domo, vor fi finalizate anul viitor, la inceputul lunii aprilie.
Auchan a investit 20 mil. euro in magazinul din aceasta locatie, potrivit datelor comunicate de companie. Anul viitor, retailerul va deschide cel putin doua magazine, dintre care unul la Constanta, si va inlocui supermarketul din centrul Iulius Mall Timisoara cu un hipermarket. Mougel a mai precizat ca MGV Distri-Hiper SA, operatorul retelei Auchan in Romania, are asigurata finantarea pentru extinderea retelei pana in 2012.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO