Companii

Auchan investeşte 150 mil. euro în şapte noi magazine. Primele deschideri vor avea loc la Iaşi, Constanţa şi Craiova

Autor: Laurentiu Cotu

06.07.2011, 16:26 550

Grupul francez Auchan, controlat de familia Mulliez,intenţionează să dubleze în următorii trei ani reţeaua de magazinedin România, în acest sens fiind planificate investiţii de 150 mil.euro. Francezii deţin în prezent pe piaţa locală 7 magazine (2hipermarketuri la Bucureşti şi câte o unitatea la Cluj-Napoca,Târgu-Mureş, Piteşti, Suceava şi Timişoara) şi intenţionează ca în2014 să ajungă la 14 magazine şi un număr de peste 7.000 deangajaţi în România. Următoarele deschideri de magazine suntprogramate la Iaşi (anul trecut a fost anunţat parteneriatul cuIulius Group pentru un hipermarket în cadrul proiectului Palas),Constanţa (în Polus Center) şi Craiova, locaţii pentru care au fostdeja semnate contractele, potrivit oficialilor magazinului Auchandin Cluj-Napoca.

''Proiectele Auchan pentru România prevăd dublarea numărului demagazine în următorii trei ani », a declarat pentru ZF TransilvaniaIoana Toşa, director magazin Auchan Cluj-Napoca.

Retailerul francez a organizat simultan conferinţe de presă ieriîn Cluj-Napoca şi Bucureşti pentru a marca 50 de ani de ladeschiderea primului magazin în Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO