Companii

Auchan se extinde cu 3-4 magazine

18.09.2007, 16:51 30

Retailerul francez Auchan a investit 40 mil. euro in primul hipermarket din afara Bucurestiului, situat in Targu-Mures, filiala locala a grupului francez anuntand un plan agresiv de extindere in urmatorii ani.
Auchan, care a inaugurat primul hipermarket de pe piata locala la finalul anului trecut in Capitala, va mai deschide in acest an doua hipermarketuri, unul la Cluj-Napoca in cadrul Polus Center si unul la Pitesti. De asemenea, pentru urmatorii ani, conducerea Auchan prognozeaza inaugurarea a 3 sau 4 hipermarketuri anual.
Magazinul inaugurat ieri la Targu-Mures are o suprafata de vanzare de 8.500 mp si o parcare de 1.600 de locuri. Hipermarketul Auchan Targu-Mures este situat in European Retail Park din Targu-Mures, proiect dezvoltat de grupul belgian Bel Rom.
"Momentul deschiderii de la Targu-Mures este unul reprezentativ pentru noi, deoarece marcheaza inceputul derularii unui plan ambitios de expansiune. De acum inainte, Auchan va pastra un ritm sustinut de deschideri", a spus Regis Mougel, directorul general al Auchan Romania.
Prin deschiderea magazinului Auchan Targu-Mures, compania a creat 450 de noi locuri de munca.
Lanturile de retail prezente deja pe piata din Targu-Mures sunt Metro, Selgros, Real, Praktiker, Kaufland, in timp ce Billa si Carrefour se vor extinde la nivel local in perioada urmatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO