Companii

Avalanşă de vacanţe last minute: preţurile coboară şi cu 20%

Avalanşă de vacanţe last minute: preţurile coboară şi cu 20%

Foto Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

18.07.2011, 00:03 3971

"Până la sfârşitul anului acesta, esti­măm un număr de 600 decurse charter, din care 90% au loc în perioada mai - octom­brie.Numă­rul acestor curse este cu apro­ximativ 10% mai mare,com­pa­rativ cu anul trecut", au declarat oficialii companieiae­riene de stat Tarom, care au închiriat câteva avioane agenţiilorde turism pentru curse charter în Antalya, Bodrum, Rhodos,Heraklion, Skiathos, Kos, Santorini, Hurghada, Palma de Mallorca,Tenerife.

Compania de stat a încasat anul trecut 20 de milioane de dolaridin cele 553 de chartere pe care le-a operat. De-a lungul unui an,în func­ţie de disponibilitatea avioanelor, toate ti­purile deaeronave din flota Tarom sunt fo­lo­site pentru curse charter, însăaproximativ 80% din aceste curse sunt operate cu aero­na­ve detipul Boeing 737-800, potrivit oficialilor com­paniei. Compania destat a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 218 mil. euroşi pierderi de 80 mil. euro.

Pentru următoarele zboruri spre staţiu­ni­le turceşti site-urileagenţiilor de turism sunt pli­ne cu oferte "last minute", prin careaces­tea promovează preţuri mai mici chiar şi cu până la 100 deeuro pentru a-şi ocupa locurile con­tractate în avioane şihoteluri. Zece pagini de oferte last minute în Turcia sunt postatepe unul dintre site-urile de turism, infoturism.ro, fiecare paginăoferind detalii despre aproape 30 de pachete de vacanţă în Turcia.Cumpără 7 nopţi cu all-inclusive în staţiunea turcească Side la 449de euro, faţă de 595 de euro, aşa sună o ofertă last minute de pesite-ul info­tu­rism.ro. Asemenea oferte, dar pentru altedes­ti­naţii se găsesc pe aproape toate site-urile agenţiilor deturism.

Mioara Gheorghe,director operaţional al agenţiei de turism HappyTour:Ofertele last minuteapar cu între trei şi şapte zile înainte de plecare. Sunt maiieftine cu până la 10% - 20% în unele cazuri şi se practică însituaţia în care nu s-au ocupat toate locurile.Tour operatorulpoate decide să renunţe total la profitul lui pentru a-şi diminuapierderile, care pot fi uneori foarte mari din nevânzarealocurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO