Companii

Bataie mare pentru actiunile Otelinox

04.07.2000, 00:00 17



Lupta pentru actiunile Otelinox tinde sa se aprinda tot mai mult, dupa de actionarul majoritar, compania Samsung Deutschland GmbH si fondul de investitii cipriot Lindsell Enterprise Limited au marit, in aceeasi zi, pretul pentru achizitia actiunilor Otelinox.

La deschiderea sedintei bursiere de ieri, Samsung Deutschland anuntase majorarea pretului pentru achizitia a 47,45% din capital la 28.152 lei/actiune, nivel cu 3.152 lei/actiune mai ridicat fata de oferta initiala si cu 2.002 lei/actiune mai mult decat prima oferta a concurentului sau, Lindsell Entreprises. La inchiderea sedintei de tranzactionare, CNVM a aprobat majorarea pretului si pentru oferta Lindsell Enterprise la 29.000 lei/actiune.

Aceasta este prima disputa la bursa pentru preluarea tuturor actiunilor unei companii. In timp ce Samsung Deutschland intentioneaza sa preia in intregime societatea, intentiile Lindsell vizeaza cresterea pretului astfel incat Broadhurst sa obtina cat mai mult pentru pachetul detinut.

Lindsell este reprezentat in Romania de aceeasi persoana care reprezinta si cel mai important investitor de pe piata de capital romaneasca, fondul Broadhurst, Andrei Siminel.

Ceilalti actionari ai Otelinox sunt FPS (9,33%), Balkan Fund (5,09%) si SIF Oltenia (7,21%).

"Pretul la care s-au tranzactionat astazi actiunile Otelinox a atins 29.000 lei. Cumparatorii au achizitionat toate titlurile existente la vanzare, adica aproape 14.000 de actiuni, volum foarte ridicat fata media obisnuita", a declarat Valentin Ionescu, director de operatiuni la EuroInvest Vision.

Lindsell Entreprises, un fond de investitii inregistrat in Cipru, anuntase la sfarsitul lunii trecute ca ofera cu 1.150 de lei/actiune mai mult decat actionarul majoritar, adica 26.150 lei. Oferta viza 33,5% din actiunile Otelinox, adica diferenta intre totalul actiunilor din piata si pachetul detinut de Broadhurst (13,95%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO