Companii

Boc se întâlneşte cu omul care decide viitorul celei mai importante companii din România: Gerhard Roiss, şeful OMV

Boc se întâlneşte cu omul care decide viitorul celei mai importante companii din România: Gerhard Roiss, şeful OMV

Autor: Roxana Petrescu

09.09.2011, 12:43 1067

Premierul Emil Boc are începând cu ora 12 o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanţii OMV Petrom, cea mai mare firmă din România, la discuţii participând Gerhard Roiss, preşedintele Consiliul de Supraveghere al Petrom şi totodată directorul general executiv al OMV, grupul austriac care în 2004 a cumpărat de la statul român unicul producător local de petrol şi gaze. Roiss va fi însoţit la această întâlnire de Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom.

Aceasta este prima întâlnire dintre premierul român şi şeful OMV, ţinând cont de faptul că Roiss a fost numit la şefia grupului austriac în aprilie anul acesta, înlocuindu-l din funcţie pe Wolfgang Ruttenstorfer, artizanul achiziţiei Petrom de către OMV. Anterior întâlnirii cu Boc, Roiss a mai avut recent o întâlnire cu şeful statului, Traian Băsescu, la care de asemenea a participat şi Mariana Gheorghe. Potrivit informaţiilor disponibile, întâlnirea dintre Boc şi managementul Petrom este una obişnuită, aceasta fiind prima întrevedere dintre premierul român şi noul management al OMV.

Întâlnirea dintre Boc şi Roiss are loc după ce săptămâna aceasta autorităţile din România au extins cu trei ani faza de explorare de pe 10 perimetre ale Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO