Companii

BorsodChem cumpara sare de 14 mil. euro

11.12.2003, 00:00 82

Societatea Nationala a Sarii SA a semnat la finele lunii noiembrie un contract pe 3 ani in valoare de 13,9 milioane euro cu firma ungara BorsodChem Rt. Contractul, cu o valoare de peste 4 milioane euro numai in 2004, prevede livrarea catre BorsodChem a 660.000 tone de sare industriala, potrivit ministerului economiei si comertului.
De asemenea, compania romaneasca din domeniul sarii a mai incheiat cu firma Polner Kft un alt contract de 330.000 euro pentru livrarea de sare recristalizata in cursul primului trimestru al anului viitor.
Contractele au fost semnate in conditiile in care o delegatie de oameni de afaceri romani, condusa de Nicolae Grudnicki, director general al Societatii Nationale a Sarii SA, a facut o vizita in Ungaria in perioada 20 noiembrie - 1 decembrie 2003. In acest context, discutiile au vizat intentiile de aprovizionare cu sare a firmei BorsodChem Rt pe termen mediu si lung. Firma romaneasca au purtat de asemenea discutii privind oportunitati de colaborare cu alte firme din Ungaria precum Polner Kft Karcag, SAL Impex Kft Niyregyhaza, Magyar Plastiroute Kft si Octopus Kft Budapesta.
Societatea Nationala a Sarii, cu capital integral de stat, este singurul producator de sare din Romania autorizat de catre guvern, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei. Compania activeaza prin intermediul a sapte sucursale a€“ salinele Slanic Prahova, Targu Ocna, Ocna Dej, Ocna Mures, Cacica, Praid si exploatarea miniera Ramnicu Valcea.
Compania dispune de rezerve considerabile, de circa 400 mil. tone potrivit propriilor estimari. Societatea Nationala a Sarii a raportat in 2002 un profit net de 7,4 miliarde lei (236.000 euro)la o cifra de afaceri de 1.178 mld. lei (37,7 mil. euro), potrivit ultimului bilant depus la Finante. Compania numara aproximativ 2.723 de angajati. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO