Companii

BRD, fond mutual cu 30% pondere in actiuni

17.01.2006, 20:07 14

Societe Generale Asset Management, societatea de administrare a investitiilor a BRD-SocGen, a lansat un fond de investitii cu grad mai ridicat de risc decat fondul pe care il administreaza in prezent, incercand sa-si consolideze pozitia de pe piata fondurilor.

SG Asset Management, care administreaza fondul Simfonia 1, cu plasamente exclusiv monetare, cel mai mare de pe piata, a inregistrat o scadere semnificativa a cotei de piata in 2005 din cauza reducerii randamentelor oferite de instrumentele monetare si a intrarii pe piata a unor jucatori noi. La finalul lunii noiembrie a anului trecut societatea administra circa 27,4% din activele din piata, fata de 48,1% la finele lui 2004. "Prin lansarea acestui fond, obiectivul nostru este sa ne mentinem in continuare lideri pe piata", a declarat Dan Nicu, directorul general al SG Asset Management.

Noul fond lansat de BRD, Concerto, intra in categoria fondurilor de risc mediu, abordand, conform administratorilor o strategie echilibrata de plasament. Activele fondului vor fi investite in instrumente monetare, obligatiuni si actiuni listate la Bursa, care vor avea o pondere de pana la 30% in activele fondului. Prin intermediul acestui fond, SG Asset Management urmareste atragerea unei noi categorii de investitori, dispusi sa-si asume riscuri mai ridicate in vederea obtinerii unor randamente superioare celor oferite de Simfonia 1.

"Simfonia 1 este un fond de cash management destinat in primul rand IMM-urilor. Concerto se adreseaza unui alt profil de investitori, dispusi sa investeasca pe o perioada de cel putin trei ani, iar investitiile sunt orientate spre alte instrumente", a precizat Dan Nicu. Valoarea nominala initiala a unei unitati de fond este de 100 de lei, iar investitia initiala este de minimum 10 unitati de fond, adica 1.000 de lei. Comisionul de rascumparare este de 3%, daca aceasta are loc inainte de 2 ani de la subscriere, dupa acest termen rascumpararea realizandu-se gratuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO