Companii

British Airways: Oamenii de afaceri evită să plece la Londra în iulie şi august din cauza Jocurilor Olimpice

British Airways: Oamenii de afaceri evită să plece la Londra în iulie şi august din cauza Jocurilor Olimpice

Emil Delibashev, şeful British Airways pe zona Balcanilor şi Ungaria: Pentru prima dată British Airways face pentru lunile iulie şi august promoţii la biletele pe rute de lung curier. Aglomeraţia care va fi în Londra în perioada acestor jocuri explică interesul redus al oamenilor de afaceri pentru deplasări în această perioadă.

Autor: Mirabela Tiron

05.07.2012, 00:06 260

Emil Delibashev, şeful British Airways pe zona Balcanilor şi Ungaria, companie care efectuează curse directe pe Bucureşti - Londra, spune că în perioada Jocurilor Olimpice executivii români evită deplasarea spre capitala Marii Britanii, traficul fiind susţinut în aceste luni de pasagerii care îşi fac vacanţa în America şi care tranzitează aeroportul londonez spre destinaţia finală.

"Pentru prima dată British Airways face pentru lunile iulie şi august promoţii la biletele pe rute de lung curier. Aglomeraţia care va fi în Londra în perioada acestor jocuri explică interesul redus al oamenilor de afaceri pentru deplasări în această perioadă", a declarat el. Jocurile Olimpice se vor desfăşura în perioada 27 iulie-12 august în Londra, unde sunt aşteptaţi 10.000 de sportivi.

Au tăiat 16% din preţul biletelor pe curse de lung curier

British Airways a scos la vânzare bilete la preţuri de 114 euro pentru călătoriile ce vor avea loc în perioada 1 iulie - 30 septembrie spre Londra, promoţie valabilă pentru bilete cumpărate până pe 16 iulie. Pentru pasagerii care călătoresc pe curse de lung curier spre America, preţul biletelor a fost redus cu 16%.

Circa 30%-40% din românii care se deplasează la Londra îşi continuă călătoria spre destinaţii de pe continentul american. Printre cele mai solicitate destinaţii transoceanice sunt New York, Los Angeles, Chicago, Vancouver, Rio de Janeiro, potrivit şefului British Airways.

Competiţia pe direcţia Bucureşti-Londra este de anul acesta mai puternică, după ce compania de stat Tarom a introdus al doilea zbor pe zi pe această rută în martie.

Peste 75% din locurile din avioane au fost ocupate

Chiar şi aşa însă, avioanele companiei aeriene au zburat pe Bucureşti-Londra la un grad de încărcare de peste 75% în primele cinci luni ale anului, cu două-trei procente mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Veniturile British Airways în România s-au ridicat anul trecut la 15 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. Prognoze pe anul acesta nu au fost făcute publice, însă şeful companiei aeriene a precizat că situaţia politică din România îl face să fie mai precaut, chiar dacă momentan nu s-a reflectat în niciun fel în businessul companiei.

Încearcă să atragă în portofoliu şi IMM-urile prin programe speciale

Pe lângă marile multinaţionale, compania aeriană ţinteşte şi întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) printr-un program special de fidelizare (On Business), prin care poate fi optimizat bugetul de călătorie. La fiecare zbor efectuat de către un angajat, clientul corporate IMM primeşte puncte, cu care se pot obţine bilete gratuite şi nopţi de cazare la hoteluri. "În primul trimestru am avut o creştere de peste 35% a numărului de înregistrări noi în acest program pentru IMM-uri, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Am ajuns să lucrăm cu 350 de companii în acest program", a spus el.

Dacă un IMM rezervă, de exemplu, 13 zboruri la cabina de business, punctele obţinute în acest program vor aduce un bilet gratuit tot la cabina de business.

British Airways este una dintre cele mai mari companii aeriene internaţionale din lume, transportând anual aproximativ 36 milioane de pasageri la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO