Companii

Cădere dramatică a afacerilor Montero

Cădere dramatică a afacerilor Montero
08.07.2010, 23:51 83

Montero, distribuitorul de medicamente controlat de familiaTudorache şi care a intrat în insolvenţă anul acesta, şi-a redusdramatic businessul ajungând să facă afaceri de numai 15%comparativ cu nivelul anului 2008 când rula peste 70 mil. euro.Compania are în prezent 40-50 de angajaţi, adică 10% din efectivulanului 2008. Căderea puternică a businessului Montero are loc încondiţiile în care piaţa farmaceutică s-a menţinut pe creştere înultimii ani şi nicio altă companie din industrie nu este într-osituaţie similară.
"Principala problemă a fost de cash-flow, generată de încasărileîntârziate din piaţă. Aceasta este o provocare pentru toţidistribuitorii din piaţă", a spus Radu Ioan Tudorache. BusinessulMontero, început acum mai bine de zece ani de tatăl şi preluat înultimii ani de fiul Radu, a arătat primele semne de declin încă din2008, când pierderile s-au ridicat la
3,7 mil. euro, iar directorul general de la acea vreme, FlaviusHadadea, a părăsit compania. Tudorache, care mai investeşte înbusiness-uri precum reţeaua de farmacii Remedio, dar şi în IT şiimobiliare, aşteaptă finalizarea tabelului creditorilor pentru aputea propune un plan de reorganizare.
Potrivit datelor preliminare ale firmei Fineco Insolvency,administratorul judiciar al Montero, datoriile se ridică la 29 mil.euro, iar cea mai mare expunere o are ING Bank (31-32% dintotal).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO