Companii

Camioane DAF de 20 de mil. euro

06.06.2003, 00:00 18



Compania E. van Wijk Holding, importator unic pe piata romaneasca al autocamioanelor DAF, estimeaza, pentru acest an, vanzari de aproximativ 20 de milioane de euro, in crestere cu cinci milioane de euro fata de 2002.



"Cresterea vanzarilor de autocamioane - care explica in mare parte incasarile firmei - este determinata in primul rand de introducerea normelor Euro 3 in octombrie 2002 la importul autovehiculelor rulate, fapt ce a dus la posibilitatea achizitionarii unui camion aproape nou la un pret mai mic. In al doilea rand, pe piata romaneasca se observa o cerere mai mare, fata de anii precedenti, la vehiculele utilitare destinate distributiei, precum si la autocamioanele utilizate pentru activitati speciale - constructii, lucrari de drumuri, vehicule agabaritice, pe fondul scaderii cererii la autocamioanele pentru transportul international", a afirmat directorul executiv al companiei E. van Wijk, Sergiu Plesa.



Livrarile E. van Wijk Holding in Romania au totalizat, anul trecut, 223 de autocamioane noi si rulate, la care se adauga 124 de vehicule aferente (remorci si semiremorci). Obiectivul companiei pentru acest an este comrcializarea a 315 autovehicule, respectiv 135 de remorci si semiremorci.



In primele cinci luni, importatorul producatorului olandez a comercializat 134 de autocamioane, cu 21 de unitati mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO