Companii

Campania ZF Fabricile României. Industria prelucrătoare din judeţul Botoşani adună sub 3 mld. lei anual, cât o singură fabrică din alte judeţe. Mica industrie prelucrătoare a judeţului Botoşani e condusă de producţia alimentară şi de cea textilă. Doar şase jucători depăşesc pragul de 100 mil. lei venituri

Campania ZF Fabricile României. Industria prelucrătoare...

Autor: Miruna Diaconu

06.11.2023, 00:05 2091

Cele mai mari 50 de fabrici din judeţul Botoşani adună împreună afaceri de doar 3 miliarde lei, cât un singur producător din alte judeţe, potrivit datelor Registrului Comer­ţului. Industria prelucrătoare din Botoşani este condusă de producţia de alimente şi de textile.

Liderii clasamentului vin din industria alimentară şi cea textilă, însă cele mai multe companii din acest top fac parte din cele două pieţe, astfel că, în Botoşani se produce cel mai mult produse alimentare şi textile.

Datele arată că doar şase jucători din 50 de companii au reuşit anul trecut să depăşească afaceri de peste 100 milioane lei. Doly Com Distribuţie, cea mai mare fabrică din Botoşani şi totodată şi cel mai mare jucător din judeţ, care activează în domeniul prelucrării şi conservării cărnii, a avut anul trecut afaceri de 366 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO