Companii

Carrefour: Am decis sa schimbam formatul de baza la magazinul din Unirea

Carrefour: Am decis sa schimbam formatul de baza la magazinul din Unirea
12.03.2007, 19:53 35

Carrefour va investi cel putin doua milioane de euro in reamenajarea spatiului care a apartinut fostului magazin Univers'All din Centrul Comercial Unirea, a declarat Jacobo Caller Celestino, directorul executiv al retelei de hipermarketuri Carrefour Romania.
Potrivit reprezentantului Carrefour, magazinul din Piata Unirii este inchiriat de companie si va fi deschis in urmatoarele patru sau cinci luni.
"Magazinul va fi un hipermarket mai mic, in care segmentul alimentar va fi identic cu cel din celelalte magazine, iar zona non-food va fi mai redusa. Parcarea va fi comuna cu cea a Centrului Comercial Unirea, insa vom avea foarte multi clienti care vin pe jos sau cu mijloace de transport in comun, asa ca nu cred ca aceasta va fi o problema", a declarat Jacobo Caller Celestino.
Magazinul din Piata Unirii este dispus pe doua etaje si are o suprafata totala de 3.600 de metri patrati. Potrivit reprezentantului grupului, in functie de cifra de afaceri pe care Carrefour Unirea o va inregistra anul acesta, magazinul va avea aproximativ 300-400 de angajati. "Restul hipermarketurilor pe care le vom deschide vor pastra formatul clasic. La magazinul din Unirea am decis sa ne schimbam formatul de baza deoarece locatia este foarte buna", a explicat Celestino.
Omul de afaceri Razvan Petrovici care controla magazinele Univers'All a decis la sfarsitul anului trecut inchiderea retelei, pe fondul extinderii agresive a retailerilor internationali si al datoriilor acumulate de furnizori.
Alaturi de magazinul din zona Unirii, directorul executiv al Carrefour a confirmat faptul ca recent a semnat un contract de inchiriere pentru un hipermarket in centrul comercial Colosseum, dezvoltat in Chitila, in zona de nord-est a Bucurestiului.
Potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor Modus Properties, compania care dezvolta noul centru comercial, Colosseum va fi deschis in 2009 si va avea o suprafata totala de 150.000 de metri patrati, dintre care 15.000 au fost inchiriati de compania Carrefour. Compania franceza va mai deschide in cea de-a doua jumatate a anului alte trei hipermarketuri, doua la Iasi si unul la Cluj-Napoca, investind in fiecare magazin aproximativ 20 mil. de euro.
Retailerul a anuntat recent si semnarea altor doua proiecte care vor fi inaugurate anul viitor, la Pitesti si la Suceava, cel din urma fiind amplasat in cadrul centrului comercial Bucovina Shopping City.
Jacobo Caller Celestino a declarat ca procesul rapid de dezvoltare a companiilor din retail va continua inca patru sau cinci ani, perioada care va fi urmata de o consolidare a pietei, cu preluari care vor reduce numarul concurentilor. Potrivit directorului Carrefour, ponderea comertului modern va ajunge in cinci ani la 50-60% din piata locala, iar in ceea ce priveste expansiunea in Bucuresti, aceasta va fi mult mai mare, ajungand la aproximativ 70-80%, fata de 58%, cat reprezinta in prezent.
Carrefour Romania este cea mai mare retea de hipermaketuri de pe piata dupa valoarea vanzarilor, detinand in prezent sapte magazine.
Compania a estimat pentru anul acesta obtinerea unor rezultate financiare cu cel putin 10% mai mari fata de anul trecut, cand a raportat afaceri de 609 mil. de euro, in crestere cu 39% fata de 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO