Companii

Ce inseamna proprietar in complexul Asmita: 150.000 de euro pe o locuinta fara apa calda

Proprietar in Asmita: 150.000 de euro pe o locuinta fara apa calda

In cadrul ansamblului Asmita format din sapte blocuri turn si peste 750 de apartamente situate pe Splaiul Unirii mai sunt disponibile circa 350 de locuinte, cea mai ieftina dintre acestea fiind un apartament cu doua camere si un pret de 137.000 de euro fara TVA

09.10.2009, 00:00 597

Apartamentele din cadrul ansamblului rezidential Asmita Gardensdin Bucuresti nu sunt la ora actuala conectate la utilitati, desidezvoltatorii au inceput semnarea contractelor de vanzare-cumpararecu circa un an intarziere fata de termenul de predare initial,sustine unul dintre cumparatorii in cadrul proiectului.

"Am semnat contractul in care se spune ca am primit proprietateasi folosinta apartamentului, dar de fapt nu am primit decatproprietatea. Apartamentul nu are deocamdata apa calda, gaze siincalzire, desi a fost platit integral. Dezvoltatorii au promis capana la sfarsitul acestei luni lucrurile se vor rezolva", adeclarat Talida C., unul dintre cumparatorii unui apartament incadrul proiectului.

Intarzieri de un an, platite de dezvoltator

Talida, de profesie avocat, a platit 154.000 de euro pentru unapartament cu doua camere pe care si-a propus sa il inchirieze.Apartamentul trebuia finalizat initial in luna septembrie a anuluitrecut, dezvoltatorul rezervandu-si o perioada de gratie de treiluni.

"Am semnat antecontractul inca din 2007 si, in loc sa finalizezeapartamentul anul trecut, cand trebuia, au intarziat si eu am statcu banii in cont, pierzand si de pe urma deprecierii cursuluivalutar. Ca urmare a intarzierii proiectului, penalitatile platitede catre dezvoltator au fost intre 5.000 si 10.000 de euro. Incazul meu am primit o reducere de 10.000 de euro", a mai spusavocatul.

Reprezentantii proiectului, dezvoltat de compania cu actionariatindian Asmita si de fondul de investitii European ConvergenceDevelopment Company (ECDC) nu au dorit sa comentezeinformatiile.

Mai sunt 350 de locuinte la vanzare

In cadrul ansamblului format din sapte blocuri turn si peste 750de apartamente situate pe Splaiul Unirii mai sunt disponibile circa350 de locuinte, cea mai ieftina dintre acestea fiind un apartamentcu doua camere si un pret de 137.000 de euro fara TVA.

Antreprenorul proiectului este firma austriaca Strabag, care asuspendat in primavara acestui an lucrarile de constructie pentrucirca o luna, ca urmare a unor restante de crica 20 de milioane deeuro ale dezvoltatorului.

Ca urmare a scaderii drastice a vanzarilor de apartamente dinvara anului trecut, dezvoltatorul proiectului a fost nevoit samajoreze cu aproape 10 milioane de euro capitalul social al firmei,pentru a compensa scadera veniturilor din vanzari. Proiectul estefinantat printr-un credit de la Alpha Bank, una dintre bancile cucea mai mare expunere pe piata rezidentiala locala.

Reprezentantii Asmita estimeaza ca cele aproximativ 350 deapartamente ramase vor fi vandute intr-un interval de circa treiani, motiv pentru care termenul de rambursare a creditului de laAlpha Bank a fost prelungit. Aceasta reesalonare a creditului a dusla o noua crestere de costuri, potrivit celui mai recent raport alfondului britanic ECDC.

Investitia totala in cadrul acestui proiect este estimata la 120de milioane de euro, acesta fiind unul dintre cele mai mariansambluri a caror finalizare este programata pentru acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO