Companii

CEIF a cumparat Phoenix Business Park

28.03.2006, 00:00 46

Fondul de investitii Central European Industrial Fund (CEIF), administrat de compania britanica de investitii Morley Fund Management, a achizitionat recent proiectul industrial Phoenix Business Park, situat in partea de vest a Bucurestiului, tranzactie estimata la circa opt milioane de euro.

Phoenix Business Park este localizat pe partea de vest a soselei de centura, la circa doi kilometri distanta de austostrada Bucuresti-Pitesti. Evaluarea tranzactiei, reprezentand achizitionarea a peste 16.700 de metri patrati, a fost facuta de surse din piata.

Dezvoltatorul proiectului este compania Phoenix Real Estates, care a construit si proiectul Mercury Logistic Park. Printre chiriasii proiectului sunt companii precum FM Logistics, De Groot sau Wilkins. "Achizitionarea Phoenix Business Park, o proprietate cu mai multi chiriasi, a fost incheiata recent, dupa ce Morley Fund Management a achizitionat anul trecut un alt proiect industrial prin intermediul fondului de investitii Aviva Central European Property Fund (ACEPF)", a declarat ieri Julian Taylor, managerul ACEPF.

CEIF, cu o capitalizare initiala de circa 100 mil. euro, a fost lansat in vara anului trecut de catre companiile de investitii Morley Fund Management si Teesland. Tinta finala de capitalizare este de 160 mil. euro. Fondul vizeaza investitiii imobiliare industriale in Europa Centrala, in principal pe pietele din Polonia, Cehia si Ungaria.

"Romania a fost inclusa in lista tarilor tinta pentru cele doua fonduri ACEPF si CEIF datorita previziunilor economice si potentialei aderari la Uniunea Europeana. Daca vom gasi si alte oportunitati care corespund criteriilor de investitii ale fondurilor noastre si daca avem si bani disponibili, atunci vom continua sa investim aici", a mentionat Taylor. In plus, oficialul Morley a apreciat ca Romania prezinta interes pentru investitorii imobiliari si din prisma randamentelor investitiilor, care sunt printre cele mai mari din Europa si care dupa aderare ar putea sa scada.

Morley este una dintre cele mai mari companii de management a fondurilor de investitii din Europa, administrand active de peste 128 de miliarde de lire sterline.

Morley este administratorul investitiilor grupului Aviva, care a anuntat la inceputul anului lansarea a doua programe de investitii care vor plasa fondurile atrase pe pietele imobiliare din Europa in actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti si in obligatiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO