Companii

Cel mai mare petrolist vs maşina electrică. Alina Popa, CFO OMV Petrom: Doar 0,1% din parcul auto al României are maşini electrice. Vorbim de o tranziţie foarte lentă

Cel mai mare petrolist vs maşina electrică. Alina Popa, CFO OMV Petrom: Doar 0,1% din parcul auto al României are maşini electrice. Vorbim de o tranziţie foarte lentă

Alina Popa, directorul financiar al OMV Petrom: Din totalul maşinilor uşoare care au fost achiziţionate în România în 2020, maşinile electrice şi hibrid au fost undeva la 4%, ceea ce înseamnă că 96% din maşinile înregistrate în 2020 sunt alimentate cu benzină şi motorină.

Autor: Liviu Popescu

07.04.2021, 11:30 471

OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră locală, crede că pe termen lung mobilitatea se va baza tot pe benzină şi motorină, chiar dacă piaţa automobilelor electrice captează acum toată atenţia.

Cu susţinere financiară europeană şi pe baza unei strategii de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, dar şi cu promisiuni din partea admi­nis­traţiei de peste ocean, sectorul de vehicule electrice a fost câştigătorul anului pandemiei la Bursă. Astfel, aşteptările inves­tito­rilor pentru acest sector au urcat de câteva ori capi­ta­lizarea bursieră a unor companii „verzi“ precum Tesla, NIO, Xpeng, Hyliion.

În lumina reflec­toarelor în pan­demie, sectorul de EV (elec­tric vehicle - n.red.) s-a bucurat de o atenţie sporită în contextul în care pro­ducătorul de ma­şini electrice Tesla a bă­tut ca şi capitalizare com­pa­nii cu tradiţii de zeci de ani, chiar dacă pe partea de volume compania lui Elon Musk livrează de câte­va ori şi zeci de ori mai puţine auto­turisme.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO