Companii

Cel mai puternic executiv român din Africa vine la conducerea distribuitorului de medicamente de aproape 1 mld. lei al GSK

Cel mai puternic executiv român din Africa vine la...

Autor: Cristina Roşca

03.11.2014, 12:00 1116

Grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK), care deţine distribuitorul de medicamente Europharm Distribuţie, l-a numit la conducerea companiei de distribuţie pe românul Adrian Vasiliu (41 de ani) care şi-a petrecut ultimii aproape cinci ani de carieră în Africa.

Astfel, în urmă cu aproape cinci ani românul a decis să lase în urmă industria permisivă şi orientată spre distracţie a băuturilor alcoolice şi să o ia de la zero pe continentul negru, la peste 4.000 de kilometri distanţă de Bucureşti, unde a preluat conducerea celei mai mari companii de distribuţie, care are clienţi precum Procter&Gamble, Nestle şi Puratos, afaceri de circa 200 de milioane de dolari şi aproape 500 de angajaţi, potrivit ultimelor date ZF.

Executivul nu era străin de de pieţele externe, însă cariera sa se conturase în jurul bătrânului continent după 13 ani în cadrul gigantului american Procter&Gamble şi alţi doi în care a lucrat pentru Diageo, cel mai mare producător mondial din domeniul băuturilor alcoolice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO