Profesii

La 38 de ani a fost numită director de HR al GSK, compania care închide fabrica Europharm şi concediază 236 de oameni

La 38 de ani a fost numită director de HR al GSK,...

Autor: Ioana David

11.08.2014, 18:13 29148

Compania farmaceutică britanică GlaxoSmithKline (GSK) anumit-o pe Luana Crivăţ, 38 de ani, în poziţia de director de HR (HR Business Leader) al afacerii din România, care include diviziile GSK Pharma, GSK Consumer Healthcare, Europharm Distribuţie şi fabrica din Braşov, cu un număr total de aproximativ 1.000 de angajaţi în prezent.

Numărul de angajaţi ai GSK de pe piaţa loclă se va reduce însă cu peste 200 până la finalul anului 2015, în condiţiile în care britanicii au decis să închidă fabrica de la Braşov după ce au eşuat în găsirea unui cumpărător.

Compania precizează că decizia de a închide fabrica Europharm a fost luată la nivel global, nu local, şi nu “ţine sub nicio formă de performanţa la nivel local a fabricii şi a oamenilor care lucrează acolo”. Compania mai precizează că Luana Crivăţ, noul director de HR, nu-i va concedia pe angajaţii fabricii.

În iunie anul acesta, Glaxo­Smith­Kline a decis să închidă producţia la Europharm, o com­pa­nie cu afaceri de 100 mil. euro, care rea­liza la export mare parte din venituri.

Europharm fusese înfiinţată în urmă cu 20 de ani şi producea medicamente precum Seroxat (depresiei), Retrovir (trata­mentul HIV/SIDA), Duact şi Sucrets (boli ale aparatului respirator), dar şi Panadol, Coldrex, Parasinus sau Marcofen.

Potrivit ultimelor informaţii disponibile, în 2012, fabrica a avut o cifră de afaceri de 104 mil. euro şi un profit net de 11 mil. euro. În cadrul fabricii lucrează 236 de persoane, iar producţia va fi mutată către alte unităţi din cadrul grupului, din Polonia şi Spania.

Aceasta este prima fabrică de medi­camente din România care se închide (producţia este oprită şi la Institutul Cantacuzino, care este însă de stat).

Luana Crivăţ îi succede în funcţie Iuliei Dobriţoiu, care a fost numită în funcţia de HR Business Leader Middle East and Africa Supply Chain (reţeaua de producţie a GSK), fiind membru al echipei de leadership pentru supply chain în Orientul Mijlociu şi al echipei de HR din Europa şi EMAP (pieţele emergente şi Asia Pacific).

Luana Crivăţ are o experienţă de peste opt ani în industria farma, alăturându-se GSK în 2006 ca reprezentant medical. Doi ani mai târziu, ea a intrat în echipa de Resurse Umane, ca HR Executive. Din iunie 2010, Luana Crivăţ şi-a continuat cariera ca Regional Sales Manager, poziţie din care s-a concentrat pe dezvoltarea propriei echipe de vânzări. Un an mai târziu s-a alăturat echipei de HR, în rolul de HR Manager al diviziei Pharma.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO