Companii

Celebra rundă a XI-a pentru scoaterea la licitaţie a noi perimetre de petrol şi gaze, pusă din nou pe masă: lansarea va avea loc în viitorul apropiat

Celebra rundă a XI-a pentru scoaterea la licitaţie a...

Autor: Roxana Petrescu

07.04.2022, 10:00 411

♦ Scăderea abruptă a producţiei de petrol şi gaze, mai ales în actualul context geopolitic, ar putea scoate de la naftalină 28 de perimetre de petrol şi gaze la aproape un deceniu de la ultima licitaţie de acest fel.

Fără clarificarea legislaţiei offshore însă, este greu de crezut că un astfel de demers ar putea stârni interesul investitorilor în contextul în care 6 perimetre sunt în Marea Neagră.

„ANRM (Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale) are pregătite pachete de informaţii geologice şi geofizice pentru 28 de perimetre (22 situate onshore şi 6 offshore) pentru a fi oferite în cadrul rundei a XI-a onshore şi următoarea, offshore. Procedurile sunt în curs, iar lansarea rundei a XI-a va avea loc în viitorul apropiat prin publicarea anunţului în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene“, spun reprezentanţii ANRM.

Lansarea unei noi runde de licitaţii ar fi necesară mai ales ţinând cont de evoluţia producţiei interne de petrol şi gaze, scădere accentuată şi de blocarea legislativă a unor proiecte strategice majore, aşa cum este gazul din Marea Neagră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO