Companii

CEO Enel: Vânzarea activelor din România merge „în direcţia bună”, iar tranzacţia ar trebui să aibă loc înainte de sfârşitul lunii iunie

CEO Enel: Vânzarea activelor din România merge „în...

Autor: Roxana Rosu

15.02.2023, 09:11 578

Vânzarea activelor Enel din România merge „în direcţia bună”, iar tranzacţia ar trebui să aibă loc înainte de sfârşitul lunii iunie, a declarat Francesco Starace, directorul general al grupului italian, citat de Reuters.

Vânzarea operaţiunilor din România face parte din strategia Enel de a-şi reduce datoria la 51-52 miliarde de euro la finele acestui an, de la un vârf de aproape 70 de miliarde de euro atins la sfârşitul lunii septembrie 2022.

„Avem un proces care nu este finalizat, dar merge în direcţia bună şi am selectat un ofertant preferat (pentru activele din România). Acest proces trebuie completat şi cred că acest lucru se va întâmpla înainte de sfârşitul lunii iunie”, a spus Francesco Starace.

Enel a demarat anul trecut negocieri exclusive cu grupul grec PPC în legătură cu afacerile sale din România, estimate de analişti la o valoare de peste 1 miliard de euro.

Public Power Corporation (PPC) este un grup integrat pe verticală, cu un portofoliu de producţie de energie de circa 10,4 GW, jumătate din capacitatea totală instalată a Greciei, şi cu 5,8 milioane de clienţi. Grupul este condus din 2019 de grecul Georgios Stassis, chiar fostul şef al Enel în România. În 2021, PPC a avut afaceri de 5,7 miliarde euro.

În România, Enel are un business de peste 1,6 mld. euro pe an şi circa 3 milioane de consumatori de energie.

Grupul italian a anunţat în noiembrie 2022 un plan ambiţios de reducere a datoriei şi intenţia de a se concentra pe şase pieţe principale: Italia, Spania, SUA, Brazilia, Chile şi Columbia.

În acest sens, Enel a început procesul de vânzare a activelor sale din Argentina şi Peru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO