Companii

Chiriile locuinţelor din centrele universitare, mai mici cu până la 11% pe fondul reducerii cererii

Chiriile locuinţelor din centrele universitare, mai mici cu până la 11% pe fondul reducerii cererii

Foto Octav Ganea

Autor: Cristina Cuncea

28.07.2011, 00:00 457

Proprietarii apartamentelor din centrele universitare au reduschiriile cu până la 11% ca urmare a scăderii cererii, determinatăde intrarea studenţilor în vacanţă, dar odată cu revenireainteresului pe piaţă aceştia vor opera creşteri, arată o analiză aportalului imobiliare.ro.

"Punctual, diferenţele de preţ ating şi 11% faţă de acum treiluni, cea mai mare scădere fiind întâlnită în cazul apartamentelorcu două camere din Iaşi. În Capitală, cele mai ieftine chirii sesituează în jurul valorii de 150 de euro/lună, în timp ce laTimişoara, în această perioadă, preţul chiriilor la garsonierepoate coborî până la 100 euro/lună. În Cluj-Napoca, preţurilepentru închirierea unei garsoniere pornesc de la 120 euro/lună".

Analiştii portalului apreciază că în ultima decadă a luniiaugust şi în septembrie, când cererea revine, proprietarii vorcreşte din nou chiriile. În Capitală scăderile de preţ sunt maimici decât în celelalte centre universitare din ţară. Cluj-Napocaeste oraşul cu cea mai vizibilă creştere a numărului de oferte deînchiriere. În acest oraş, chiria lunară pentru o garsonierăporneşte de la 120 de euro în Floreşti sau Dâmbul Rotund. Lansat înianuarie 2000, imobiliare.ro are peste 21.000 de vizitatori unicipe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24