Companii

Circa 3% din companiile agricole din România sunt deţinute de străini: care sunt principalele ţări de origine?

Circa 3% din companiile agricole din România sunt...

Autor: Florentina Niţu

19.02.2024, 00:07 1630

Italia, Germania, Republica Moldova, Olanda şi Spania sunt principalele ţări de origine ale acţionarilor companiilor care activează în agricultura românească.

În total, 3,1% din cele 133.461 de companii agricole active în România au capital străin, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor Termene.ro, platformă de analiză.

ZF a luat în calcul companiile cu codul CAEN 01, cu excepţia „0170 - vânătoare, capturarea cu capcane a vânatului şi activităţi de servicii anexe vânătorii“, care sunt în funcţiune şi sunt organizate în formele SRL, SA, PFA, IFAM, SNC, SRLD, II, AF şi SCA.

Italienii au circa 1.000 de firme şi o poziţie de forţă în producţia cerealelor, jumătate dintre firme având activitate în acest sector şi, cu precădere, în vestul ţării. Olandezii au investiţii importante în sectoarele creşterii bovinelor şi porcinelor. DN Agrar Group, controlată de mai mulţi investitori olandezi, este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu peste 13.000 de capete, şi lider în producţia de lapte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO