Companii

City Grill, investitii de 4 mil. euro in extinderea retelei

05.02.2007, 20:04 22

Lantul de restaurante si cafenele City Grill si-a bugetat pentru anul viitor investitii de 3 mil. euro in real estate si 1 mil. euro in amenajarea si dotarea celor trei restaurante noi pe care compania doreste sa le deschida.
"Obiectivul nostru pentru 2007 este sa inregistram cel putin 3 deschideri de restaurante noi. Ne concentram in principal pe piata Capitalei, iar cafenelele vor fi dezvoltate in centrele comerciale si cladirile de birouri", a declarat Dragos Petrescu, directorul general al City Grill.
Compania a inregistrat in anul 2006 o cifra de afaceri de 5,2 mil. euro, aproximativ de trei ori valoarea cifrei de afaceri din anul precedent, care a fost de 1,8 mil. euro.
"Cresterea City Grill rezida din dezvoltarea accelerata a retelei, atat din interiorul companiei, cat si prin francize. Totodata, unitatile noastre nu ating nivelul de maturitate imediat dupa deschidere, ci in aproximativ sase luni, ceea ce determina cresteri comparabile semnificative de la luna la luna", spune Petrescu.
In perioada 2005-2006, compania a inaugurat un numar de sase noi locatii, dintre care doua francizate, iar alte patru in regim propriu. De altfel, doar restaurantele deschise in sistem de franciza au contribuit la cifra de afaceri a companiei in 2006 cu 1,25 mil euro, o suma apropiata de afacerile totale din 2005.
"Targetul de crestere pe care noi ni l-am propus in 2005 a fost depasit considerabil, noi planificand doar 2 noi deschideri de restaurante in loc de cele sase realizate", a declarat directorul City Grill.
Compania Trotter Prim, care detine lantul de restaurante City Grill, are in portofoliu si restaurantul Caru' cu Bere, a carui cifra de afaceri aferenta celor trei luni de functionare din 2006 nu a fost inclusa in valoarea mentionata. Pentru 2007 in schimb, Dragos Petrescu estimeaza ca restaurantul Caru'cu Bere va contribui cu circa 20% la afacerile companiei, care au fost prognozate in jurul valorii de 11 mil. euro, ceea ce ar insemna o crestere de 200% fata de anul trecut.
Conform reprezentantilor companiei, restaurantele proprii vor aduce in 2007 vanzari de 6 mil. euro, iar cele francizate si Caru' cu Bere vor contribui cu alte 2,5 mil. euro fiecare. Cifrele prognozate includ si aportul estimat al noilor restaurante pe care compania si-a propus sa le deschida.
City Grill detine opt locatii in Bucuresti, dintre care patru sunt restaurante proprii, un restaurant in sistem de franciza si trei cafenele deschise sub brandul City Cafe. Singura locatie dinafara Capitalei este restaurantul deschis in franciza in Constanta.
Competitorii City Grill pe piata bucuresteana sunt lantul de restaurante La Mama, restaurantul Trattoria Il Calcio sau Ruby Tuesday, in timp ce City Cafe este in competitie cu nume precum Turabo Cafe, Gloria Jean's sau Centro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO