Companii

Clujenii de la Antares speră să vândă cu 12% mai multe scaune

Autor: Laurentiu Cotu

24.05.2011, 23:34 146

Compania Antares România, membră a grupului Antares, producătorde scaune ergonomice de birou şi fotolii manageriale, şi-a bugetatpentru acest an o cifră de afaceri de 6,7 mil. euro, în creştere cu12% faţă de anul trecut. La nivel naţional Antares lucrează cupeste 400 de distribuitori, exportul reprezentând doar 4% din cifrade afaceri a companiei.

"Anul 2010 a însemnat pentru noi o creştere a vânzărilor cu 13%faţă de 2009 datorită noilor modele din colecţiile de scauneAntares pentru birou şi casă, dar şi scaunelor pentru săli despectacole, teatre şi auditorium. Pentru acest an estimăm ocreştere de 12% a afacerilor, bazată pe continuarea politicilorcomerciale adoptate odată cu apariţia crizei", a declarat LaczkoCsaba, director general al Antares România.

Capacitatea actuală de producţie a fabricii Antares este de1.400-1.500 de scaune pe zi, însă fabrica nu funcţionează lacapacitate maximă. Acţionarii producătorului clujean de scaunesunt Antares din Cehia cu 90% din acţiuni şi directorul general alAntares România Laczko Csaba, cu 10% din titluri. Principaliicompetitori Antares România sunt Ergomex, Ergoform, Bauvest sauGamoni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO