Companii

Compaq concediaza 4.000 de angajati

12.07.2001, 00:00 18



Compania Compaq Computer a anuntat ca va reduce cu 4.000 numarul angajatilor pe fondul incetinirii ritmului de crestere economica in Europa. Mai mult, conducerea firmei se asteapta ca vanzarile Compaq Computer pe trimestrul al doilea al anului sa fi fost mai mici decat anticipase.

Intr-un comunicat al companiei se arata ca veniturile pe trimestrul al doilea s-ar putea ridica la aproximativ 8,4 miliarde de dolari, cu 9% mai mici decat cele inregistrate in primele trei luni ale anului, respectiv cu 7% mai reduse fata de previziunile anterioare.

"Este clar ca incetinirea cresterii economice se raspandeste in intreaga lume si ca, in curand, vom fi nevoiti sa facem noi pasi in directia diminuarii costurilor", a declarat Michael Capellas, presedintele si directorul general al Compaq Computer.

Disponibilizarea celor 4.000 de angajati va costa compania aproximativ 490 de milioane de dolari.

Pe intregul an, numarul salariatilor care si-au pierdut postul de la Compaq Computer se ridica la aproape 8.500 ceea ce va conduce la realizarea unor economii anuale pentru companie in valoare de 900 de milioane de dolari.

Conducerea companiei nu a specificat regiunile unde se vor efectua reducerile de personal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO