Companii

Concurenţa investighează o posibilă înţelegere între Rompetrol şi distribuitori privind preţul GPL

Autor: Dan Carol Adrian

27.01.2011, 14:24 62

Consiliul Concurentei a declanşat, din oficiu, o investigaţieavând ca obiect o posibilă înţelegere, privind preţurile, întreRompetrol Gas şi distribuitorii companiei pe piaţa distribuţiei şicomercializării gazului petrolier lichefiat (GPL), informeazăMediafax.

"Acordăm o atenţie deosebită acestui domeniu, având în vedere căorice formă de restrângere sau împiedicare a concurenţei afecteazădirect interesele consumatorilor. Am monitorizat piaţa şi amobţinut unele indicii cu privire la o posibilă înţelegere întreRompetrol şi distribuitorii săi referitor la impunerea unorrestricţii privind preţul de revânzare cu amănuntul al GPL" adeclarat într-un comunicat preşedintele Consiliului Concurenţei,Bogdan Chiriţoiu.

În cadrul acestei investigaţii, Consiliul Concurenţei a efectuatinspecţii inopinate la sediul Rompetrol Gas şi al unordistribuitori. Documentele ridicate se află în analiza Consiliului,conform comunicatului.

Consiliul are deja în derulare două investigaţii pe piaţa localăde distribuţie a GPL, unde suspectează crearea unor carteluri, iarîn cursul acestui an va continua o anchetă privitoare la piaţaenergiei electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO