Companii

Contabilii de la Finexpert au avut afaceri de 2 milioane de euro anul trecut

Autor: Andreea Mioara Neferu

09.06.2011, 14:33 243

Finexpert, una dintre cele mai importante firme româneşti decontabilitate, a consemnat anul trecut afaceri de 8,7 milioane delei (2 milioane de euro), în creştere cu circa 31% în lei faţă deanul precedent. Avansul afacerilor a fost determinat de creştereavolumului de clienţi, dezvoltarea portfoliului de servicii şicreşterea numărului de angajaţi. De asemenea, firma a reuşit să-şicrească în ultimii ani business-ul şi prin avansul sectorului deconsultanţă fiscală şi al celui de aplicare şi implementare aschemelor de ajutor de stat. Finexpert a avut anul trecut un EBITde 1,7 milioane de lei (0,4 mil. euro), în creştere cu aproape 150%faţă de anul anterior.

"Mergem pe un nivel de rentabilitate mediu dar rulaj mai mare,şi mai puţin pe tarife orare", a declarat Manuela Furdui, managingpartner al Finexpert şi cea care a pus bazele afacerii.

Printre clienţii Finexpert se numără Renault, FCC, BNP Paribassau Orkla Foods.

Piaţa locală a contabilităţii, auditului şi taxelor s-a ridicatîn 2009 la circa 1,8 miliarde de lei (424 milioane de euro),companiile Big Four (PricewaterhouseCooper, KPMG, Ernst&Youngşi Deloitte) având circa 30% din această piaţă, adică peste 600milioane de lei (142 milioane de euro), potrivit reprezentanţilorFinexpert, care citează un studiu ICAP, furnizor de informa]ii deafaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO