Companii

Creditorii au decis ca Proges Oradea, în insolvenţă, să îşi continue activitatea

Autor: Cristina Cuncea

25.09.2012, 14:57 1007

Astfel, Proges, alături de Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al companiei, vor propune un plan de reorganizare care va permite firmei menţinerea pe piaţă păstrarea locurilor actuale de muncă.

"Decizia creditorilor vine să întărească intenţia conducerii societăţii şi a administratorilor judiciari de a salva afacerea şi de a scoate Proges din insolvenţă într-un timp cât mai scurt. Cu un plan de reorganizare adecvat situaţiei economice actuale, credem că perspectivele de reorganizare ale companiei sunt foarte bune", a declarat, într-un comunicat, Radu Lotrean, asociat fondator al Casei de Insolvenţă Transilvania.

Proges a intrat în insolvenţă în iulie 2012, ca urmare a unei serii de factori externi şi interni, cum ar fi reducerea sau anularea limitelor de credit, recuperarea cu întârziere a încasărilor din piaţă, reducerea vânzărilor pe fondul crizei economice, dar şi creşterea numărului de firme de construcţii şi clienţi revânzători aflaţi în insolvenţă.

Potrivit tabelului prelimiar al creanţelor firma are datorii de peste 450 de milioane de lei (circa 100 milioane de euro), principalii creditori fiind UniCredit Ţiriac Bank, BCR şi Alpha Bank.

Creanţele reale pe care creditorii le au de recuperat de la societate sunt de aproximativ 44 milioane euro. Diferenţa dintre aceasta valoare şi totalul creanţelor înscrise în tabelul preliminar al creanţelor este reprezentată de creanţe sub condiţie ale codebitorilor care au garantat împrumuturile societăţii.

"Până în acest moment, măsurile adoptate în urma graficului de optimizare a activităţii au generat rezultate bune pentru companie", se menţionează în comunicat.

Proges este distribuitor de materiale pentru amenajări interioare, parchet laminat, parchet masiv şi stratificat, mochetă, covoare, pardoseli PVC, uşi de interior, perdele, draperii şi tapet. Proges are 25 de magazine şi centre logistice, precum şi o reţea de peste 1000 de clienţi revânzători în toată ţara.

Compania este deţinută de oamenii de afaceri Cristian Copăcean, Sim Cristian Ovidiu şi Ilonta Claudiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO