Companii

Cristian Preotu, un antreprenor roman de 31 de ani, preia 25% din hotelul Luxten de la Azuga

Cristian Preotu, un antreprenor roman de 31 de ani, preia 25% din hotelul Luxten de la Azuga

Cristian Preotu, actionar al Le Manoir: Lux Garden e deja bine pregatit ca infrastructura pentru a intra in lantul hotelier Relais & Chateaux, mai trebuie sa lucram pe partea de servicii, bucatarie, partea umana, training-uri, o sa facem schimburi cu alte hoteluri care sunt deja in retea.

16.07.2009, 19:50 907

Pentru Cristian Preotu, 31 de ani, actionar al companiei Le Manoir (magazinul Comtesse du Barry), parteneriatul cu Luxten reprezinta prima investitie in hoteluri, dar „mai mult o investitie in domeniul luxului", dupa cum apreciaza chiar el.
Preotu spune ca printre primele modificari aduse hotelului Lux Garden din Azuga, cu 50 de camere, vor fi construirea unei braserii, dar si dezvoltarea spa-ului, in care se vor investi 2 milioane de euro. Spa-ul deja existent va fi extins in colaborare cu Thalgo Spa Management, iar Preotu spune ca hotelul va fi inclus in lantul Relais & Chateaux, cu care sunt in discutii.
„In august-septembrie 2010 estimez ca se va da ok-ul. Lux Garden e deja bine pregatit ca infrastructura pentru a intra in acest lant, mai trebuie sa lucram pe partea de servicii, bucatarie, partea umana, training-uri, o sa facem schimburi cu alte hoteluri care sunt deja in retea."
Preotu, care controleaza alaturi de sotia sa compania Le Manoir (magazinul Comtesse du Barry), spune ca va infiinta impreuna cu Luxten firma Le Manoir Gastronomie, care va avea un capital de 15 mil. euro, potrivit lui Preotu, si care va controla atat hotelul de cinci stele Lux Garden din Azuga, precum si magazinul Comtesse du Barry. In cadrul noii companii, Luxten va avea 75% din actiuni, in timp ce Preotu va controla 25% din titluri, potrivit aceleiasi surse.
Pentru Relais & Chateaux, care colaboreaza cu Leading Hotels of The World, 50% din decizie se ia in functie de managementul hotelului.
Un alt criteriu important e crama, deja cu 400 referinte de vinuri, de care s-a ocupat Le Manoir. Primul lucru pe care vrea sa il faca Preotu anul acesta este o braserie, pe langa restaurantul gourmet, unde va promova si producatori locali. Au semnat deja un contract de consultanta cu un bucatar care a lucrat la un restaurant Michelin si care va veni de 6 ori pe an la Azuga, hotelul fiind deschis tot timpul anului.
„Mai vrem sa construim inca 3-4 apartamente de 100 mp, cu un designer, si inca un restaurant romanesc unde sa atragem si alti turisti din Valea Prahovei. Din septembrie o sa fie si produse Le Manoir la hotel, se va deschide si un mic magazin Comtesse du Barry."
Acum hotelul colaboreaza doar cu Chopard, care are cateva vitrine. „Vreau sa atragem mai multe evenimente, lansari. Vrem sa facem drumetii, cu ghizi, iar in varful muntelui, la popas, sa ii astepte un cort cu bucatar", sustine Preotu
Vanzarile Le Manoir au crescut cu aproximativ 20% in prima parte a acestui an fata de anul trecut, avand profit de 300.000 de euro. Preotu estimeaza ca Lux Garden a fost pe pierdere anul trecut, cu o cifra de afaceri de aproximativ 1.000.000 de euro si grad de ocupare maxim doar in sezonul de iarna, in restul anului fiind de doar 15%. Hotelul a fost deschis la sfarsitul lui 2007, dar a rulat un timp de sase luni doar pentru a se verifica modul de functionare. „Pentru 2010 estimez o cifra de afaceri de aproximativ 1.800.000 de euro si un grad de ocupare de 40%."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO