Companii

Crossover cu temperament de off-roader

Crossover cu temperament de off-roader

Click pentru imaginea marita

02.04.2008, 14:36 21

Daca primele doua generatii ale lui Subaru Forester erau pozitionate in segmentul crossoverelor, avand o caroserie de break, dar garda la sol si sistem de tractiune similare cu ale unui SUV, cea de-a treia a fost repozitionata in segment. Acum, Forester prin noua imagine concureaza direct cu SUV-urile compacte Toyota RAV4 si Honda CR-V.
Ca si in cazul noului Tiguan de la VW, care a preluat linii de la Tuareg, Forester a preluat elemente de design de la Tribeca facelift, SUV-ul full-size al constructorului japonez. Iar la interior inspiratia a fost Impreza, modelul compact.
Spre deosebire de generatia precedenta, comportamentul rutier al masinii a fost reorientat catre un confort mai bun pe off-road, suspensia si directia fiind mai moi, fapt ce a afectat tinuta de drum pe autostrada, la viteze de peste 120 km/h.
In plus fata de alte SUV-uri compacte, Forester dispune de reductor, care combinat cu o garda la sol de
215 mm contribuie la obtinerea de performante superioare in afara soselelor.
Modelul testat era echipat cu motorul boxer pe benzina de 2,0 litri si 150 CP, care a oferit un bun raport intre un consum scazut si performante dinamice, consumul inregistrat pe parcursul testului realizat pe un traseu de 300 km fiind de 7,5 litri, din care 30% in oras.
Gama motorizarilor va fi completata din toamna cu un motor boxer diesel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24