Companii

Cum reuşeşte o companie din România controlată de Valer Blidar să facă afaceri de 600 mil. lei şi să livreze tramvaie zeci de pentru Bucureşti, Brăila, Galaţi, Oradea şi Arad

Anul trecut fabrica a produs 62 de tramvaie, din care 55 pentru Bucureşti, iar restul pentru Arad şi Brăila.

Anul trecut fabrica a produs 62 de tramvaie, din care 55 pentru Bucureşti, iar restul pentru Arad şi Brăila.

Autor: Mirabela Tiron

13.04.2024, 09:00 10483

Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, controlată de Valer Blidar, a finalizat anul trecut cu afaceri de peste 600 de milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de anul anterior.

„Avem asigurată capacitatea de producţie anul acesta. Avem de livrat 28 de tramvaie pentru Bucureşti, 8 tram­vaie pentru Brăila, 10 tramvaie pentru Galaţi, mai avem la Oradea, Arad. Nu ducem lipsă de personal,cne-am păstrat forţa de muncă“, a spus pentru ZF Gheorghe Sîrbu, directorul general adjunct al fabricii Astra Vagoane Călători.

Anul trecut fabrica a produs 62 de tramvaie, din care 55 pentru Bucureşti, iar restul pentru Arad şi Brăila. Producătorul a fost unicul ofertant la licitaţia de la Brăila pentru şase tramvaie, un contract de 60 mil. lei.

Fabrica de la Arad este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant. Datele publice arată că Astra Vagoane Călători, desprinsă din fosta Întreprindere de Vagoane Arad, care a produs primele garnituri pentru metroul bucureştean, a finalizat cu afaceri de 225 mil. lei în 2022, faţă de afaceri de 280 milioane de lei anul anterior şi profit  net de 3,7 milioane de lei, faţă de profit net de 11 mil. lei anul anterior, arată mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO