ZF 24

Cum schimbă pandemia tendinţele imobiliare: strip malluri mai mici şi mai dese, retail online şi birouri în zone care să reducă mersul cu transportul în comun

Cum schimbă pandemia tendinţele imobiliare: strip...

Autor: Bogdan Alecu

16.05.2020, 15:09 702

Piaţa imobiliară şi modul în care se vor face dezvoltări de acum înainte vor fi puternic influenţate de pandemia de COVID-19 l Cel mai avantajat va fi comerţul online, în timp ce mallurile şi birourile se vor schimba.

Retailul a fost cel mai puternic afec­tat de pandemia de COVID-19 în condiţiile în ca­re mallurile şi centrele co­mer­ciale s-au închis – cu excep­ţia ma­ga­zinelor alimentare şi a far­maciilor. Fiind spaţii mari închise, acestea ar putea facilita răspân­direa virusului fără măsuri supli­men­tare de siguranţă - măsuri care urmează a fi im­ple­mentate odată cu redeschiderea acestora.

„Centrele comerciale se vor adapta pentru ca magazinele din interior să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă, în conformitate cu noile norme ce vor fi aplicate şi la sistemele de ventilaţie, cel mai probabil“, explică Bogdan Gubandru, direc­tor investment agency în cadrul com­paniei de consultanţă imobiliară  Cush­man & Wake­field Echinox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO