Companii

Dafora se concentreaza pe imobiliare, dupa ce a renuntat la biodiesel

07.02.2008, 19:51 35

Dafora Medias, cu activitati de foraj petrolier si in constructii, a anuntat ca va investi in acest an 30 de milioane de euro in constructia unor ansambluri rezidentiale si a unor cladiri de birouri, dupa ce a renuntat la constructia unei fabrici de biodiesel, o investitie de 100 mil. euro in parteneriat cu firma germana Man Ferrostaal.
Dafora Medias reia in acest an constructia ansamblurilor rezidentiale Da Vinci, din Sibiu si Venus din Medias, precum si un proiect de locuinte colective, tot din orasul Sibiu. Potrivit datelor comunicate de catre companie, lucrarile de constructie vor fi demarate in primavara.
Compania din Medias anunta ca va demara in cursul acestui an lucrarile de constructie a unui ansamblu rezidential la Alba - Iulia, insa nu da mai multe detalii despre structura ansamblului. Dafora a cumparat in decembrie, anul trecut, un teren in localitatea Alba-Iulia, pe care a platit 315.000 de euro.
In acest an, compania mai pregateste doua investitii imobiliare in cladiri de birouri. Unul din proiecte, un sediu administrativ, va fi dezvoltat la Cluj-Napoca, iar cel de-al doilea, o cladire de birouri in Bucuresti, cartierul Floreasca. "Valoarea proiectelor imobiliare mentionate este de peste 30 mil. euro", precizeaza compania.
Proiectele de ansambluri rezidentiale din Sibiu si Medias sunt investitii anuntate de companie inca din 2005. Ansamblul Da Vinci, potrivit planurilor initiale, urma sa coste 15 milioane de euro si sa contina 88 de case individuale si de tip duplex, cu suprafete intre 100 si 250 mp. Ansamblul Venus, din Medias, o investitie de cinci milioane de euro, potrivit calculelor initiale, va ocupa o suprafata de trei hectare. Ansamblul reuneste 47 de case cu suprafete cuprinse intre 100 si 200 mp.
Dafora Medias este controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, principalul actionar, cu o participatie de peste 48%, potrivit celor mai recente raportari.
In structura actionariatului se mai regasesc compania de administrare a investitiilor Julius Baer Investment Management din SUA, in calitate de mandatar, cu 10,67% din capitalul social, urmata de Dafora Group, cu o detinere de 7,46% si fondul de investitii DWS Investment, divizie a celui mai mare grup bancar din Germania, Deutsche Bank, cu mai putin de 5% din titluri. Dafora preconiza pentru 2007 un profit net de 14,44 milioane de lei, in crestere cu 37,65%, fata de cel din 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO