Companii

Decathlon deschide 5 unitati si cauta teren in nordul Capitalei

26.05.2010, 23:48 70

Retailerul francez de articole sportive Decathlon, detinut demiliardarii francezi Mulliez, si-a stabilit o strategie deexpansiune agresiva, bazata in principal pe achizitii de terenurisi care vizeaza deschiderea in acest an a cinci noi unitati inRomania.

Investitia in expansiune doar pentru 2010 ajunge la circa 35mil. euro, potrivit unor calcule ZF, tinand cont ca majoritateamagazinelor Decathlon vor fi deschise pe teren propriu, iar bugetulper unitate poate ajunge la circa 8 mil. euro. Viitoarele lansarivor avea loc in Bucuresti (Grand Arena), Iasi, Constanta, Timisoarasi Brasov.

Dupa ce a achizitionat recent, cu cateva milioane de euro, 2,2hectare de teren in cadrul complexului comercial Era Shopping ParkIasi, de la grupul cipriot Omilos, francezii sunt in discutii sipentru un spatiu in nordul Capitalei, in vecinatatea complexuluicomercial detinut de Puiu Popoviciu.

"Pentru nordul Bucurestiului avem trei optiuni interesante careimplica achizitii de terenuri, dar pentru toate trei suntem indiverse stadii de negociere, fapt care ne impiedica sa oferim maimulte informatii", a declarat Fabrice Beschu, country manager alDecathlon Romania. Decathlon, care a intrat la nivel local inaprilie 2009, in Militari Shopping Center, se lupta pe piataarticolelor sport cu Intersport sau Hervis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO