Companii

Dezastru: primele 20 de firme din Vaslui fac afaceri cât compania Coca-Cola

Adrian Porumboiu, proprietarul Racova Grup. Foto: Octav Ganea

Adrian Porumboiu, proprietarul Racova Grup. Foto: Octav Ganea

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.09.2014, 00:07 1585

Judeţul Vaslui, care are cea mai ridicată rată a şomajului din România, de 11%, şi un PIB per capita de 2.804 euro în 2013, cel mai mic nivel înregistrat de vreun judeţ, este sus­ţinut din agricultură şi de antrepenorii români, investitorii străini aducând mai puţin de 6% din businessul din Vaslui.

Situaţia dezastruoasă din judeţul condus de baronul PSD Dumitru Buzatu se poate vedea şi în cifra de afaceri rea­lizată de companiile din judeţul „roşu“. Astfel, primele 20 de firme din Vaslui au realizat împreună anul trecut afaceri de circa 1,8 mld. lei, adică rulajul pe care îmbuteliatorul Coca-Cola l-a făcut în România anul trecut de exemplu.

Totodată, lipsa locurilor de muncă, dar şi salariile mici din judeţ, în condiţiile în care economia Vasluiului este preponderent agrară, i-au „împins“ pe mai mult de 26.000 de vasluieni să plece să lucreze în străinătate

„Vasluiul este depopulat. Oamenii au plecat la muncă în Spania sau Italia (...). Forţa de muncă este la fel de ieftină sau de scumpă ca peste tot în România. Însă nu prea mai sunt locuitori“, spune Adrian Porumboiu, proprietarul Racova Grup, unul dintre cele mai mari grupuri din agricultură din România şi cel mai mare grup din judeţul Vaslui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO