Companii

Dorel Goia, principalul acţionar al Teraplast, numit preşedinte în locul lui Traian Simion

Dorel Goia, principalul acţionar al Teraplast, numit...

Autor: Roxana Pricop

06.10.2014, 19:14 1074

Omul de afaceri Dorel Goia, principalul acţionar al producătorului de profiluri şi ţevi din PVC Teraplast Bistriţa (TRP) cu 46,7% din acţiuni, a fost numit de acţionari în funcţia de preşedinte al companiei.

Anterior, funcţia era deţinută de Traian Simion, care a rămas director general al companiei.

Compania a anunţat azi pe bursă că şi-a înrăutăţit cu 12% estimarea pentru cifra de afaceri pentru acest an şi cu 40% pe cea referitoare la profitul brut, din cauza evoluţiei sub aşteptări a pieţei construcţiilor.

Pentru anul în curs, Teraplast anticipează acum o cifră de afaceri de 230,6 milioane de lei, cu 12% mai mică faţă de 262,3 milioane de lei, cât estima în bugetul stabilit la începutul anului. Noua cifră de afaceri ar reprezenta o creştere de 1,77% faţă de cea de anul trecut, se arată într-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi citat de Mediafax.

Profitul brut al companiei este estimat în bugetul rectificat la 5,13 milioane de lei, cu 41% sub cel anunţat la începutul anului, de 8,66 milioane de lei.

Conform INS, în primele şapte luni ale anului volumul lucrărilor de construcţii s-a redus cu peste 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, iar volumul construcţiilor inginereşti a scăzut cu aproximativ 27%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO