Companii

Doua premiere Dacia la Salonul Auto de la Barcelona

28.04.2009, 00:00 27

Automobile Dacia, principalul constructor de automobile de pe piata locala, va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Bercelona, unul dintre cele mai mari din Europa, modelele Dacia cu transmisie automata destinate pietei europene si Sandero Cross sub emblema Dacia, potrivit unor surse din piata auto, alaturi de Sandero diesel.

Cele doua reprezinta premiere atat pentru piata auto europeana, cat si cea spaniola. Alaturi de cele doua premiere, va fi prezentat si Sandero diesel, unul dintre cele mai bine vandute modele Dacia pe piata vest-europeana.
Sandero Cross este comercializat in prezent numai pe pietele sud-americane sub emblema Renault, fiind asamblat in Brazilia. Oficialii Dacia nu au dorit sa ofere informatii cu privire la modelele ce vor fi prezentate la Barcelona, pe data de 7 mai, invocand motive de confidentialitate.
Pentru a compensa scaderea vanzarilor din Romania, Dacia a lansat versiunile cu transmisii automate ale Sandero si Logan sedan pentru pietele din zona Golfului Persic. Cutiile automate cu cinci trepte sunt produse in Franta, iar modelele Logan sedan si Sandero sunt asamblate in Romania. Modelele sunt comercializate in Orientul Mijlociu atat sub sigla Dacia, in tari precum Liban, cat si Renault, potrivit declaratiilor lui Fran'ois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia. Cutia de viteze automata este disponibila cu motorul pe benzina de 1,6 litri si 90 CP. Momentan s-a luat decizia ca aceste modele sa fie comercializate numai in tarile din Golful Persic, unde astfel de modele reprezinta 90% din piata, nu si in Europa.
Productia Automobile Dacia va ajunge in acest an la un volum de aproximativ 230.000 de unitati, dupa ce in primele doua luni productia a fost de 1.085 de unitati pe zi, dupa care de la 1 martie a crescut la 1.200 de masini, iar de la 15 iunie va fi majorata la 1.340 de unitati pe zi.
In cadrul editiei cu numarul 90 a Salonului Auto de la Barcelona organizatorii au anuntat participarea a 54 de marci auto, inclusiv Bugatti, Aston Martin, Rolls-Royce si Maybach.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO