Companii

DTZ mizeaza pe dublarea afacerilor

DTZ mizeaza pe dublarea afacerilor

In portofoliul DTZ intra si proiectul Promenade Mall din Capitala

22.10.2007, 20:19 9

Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, una dintre cele mai active de pe piata locala de profil, isi propune ca pana la sfarsitul anului sa obtina o cifra de afaceri de peste patru milioane de euro, dubla fata de 2006, cand firma a inregistrat afaceri de 2,2 milioane de euro.
"Targetul pentru acest an este realizarea unei cifre de afaceri de peste 4 milioane de euro. Avem in derulare mai multe proiecte care ar putea fi finalizate in acest an si incluse in cifra de afaceri pe 2007. Ne propunem sa ne extindem atat regional, cat si prin gama de servicii oferite", a declarat Tim Wilkinson, managing director.
DTZ are in prezent un numar de 60 de angajati si trei birouri in Romania, la Bucuresti, Iasi si Sibiu, fiind prezenta pe piata locala de cinci ani. Pe fondul cresterii pietei imobiliare si alte companii precum Colliers sau Eurisko si-au targetat pentru acest an dublarea cifrei de afaceri. In prezent, departamentele de evaluare si investitii ale companiei sunt principalele surse de venituri in cadrul DTZ care detine, totodata, si consultanti responsabili de activitatea segmentelor de retail, office, rezidential sau industrial.
Peter Collins, managing director al DTZ pentru zona Europei de Nord, apreciaza ca piata locala inregistreaza un ritm de crestere foarte puternic, peste nivelul inregistrat in state din vestul Europei.
"In Romania, evolutia imobiliara va fi de la 'aproape nimic' la 'foarte bine'. Viteza de dezvoltare este mult mai rapida in tarile proaspat aderate la UE si, in decurs de 3-5 ani, vom putea observa foarte multe schimbari. Piata locala este asemanatoare in multe privinte cu cea din Spania, imediat dupa aderare", apreciaza Collins.
Printre cele mai importante proiecte pentru care DTZ ofera in prezent consultanta se numara cele doua centre comerciale Atrium Center din Arad si Satu Mare, ansamblul rezidential Monaco Towers din Bucuresti, parcul industrial Cefin de pe autostrada Bucuresti-Pitesti sau proiectul de birouri Swan din nordul Capitalei.
Piata locala de consultanta imobiliara este apreciata pentru acest an la peste 50 de milioane de euro, printre cei mai mari jucatori numarandu-se firme precum Colliers International, Eurisko, Jones Lang LaSalle, Cushman & Wakefield sau DTZ Echinox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO