Companii

Dupa 5 luni Dacia demareaza, Daewoo in marsarier

12.06.2001, 00:00 21



Dupa primele cinci luni ale acestui an, producatorii locali de automobile au evolutii diferite. Daca Dacia, sub tutela Renault, merge din ce in ce mai bine, Daewoo ramane, potrivit analistilor o enigma, vanzarile companiei fiind mult inferioare celor realizate anul trecut.

In context, numarul de autovehicule produse de ARO, Roman Brasov sau Rocar este extrem de redus. Productia interna de autovehicule a scazut pe primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut cu 6,7%, in conditiile in care dupa primele trei luni, scaderea inregistrata era de aproape un sfert.

"Producatorii romani au invatat din lectia de anul trecut cand au produs masiv in primele luni, a declarat Marius Carp, director executiv al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). "In primele luni ale acestui an au produs mai putin si au vandut mai mult, insa pe ansamblul celor 5 luni, productia se mentine apoape la acelasi nivel" a mai precizat Carp.

Pentru primele cinci luni ale anului, productia interna de autovehicule a scazut la 27.062 autovehicule, cu 6,7% mai putin comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cea mai buna evolutie din punct de vedere al vanzarilor a avut-o Dacia, mai ales modelul Supernova, care cu a ajuns sa depaseasca in vanzari modelul clasic" a mai spus oficialul APIA. Dacia a comercializat 20.910 autovehicule din care 3.871 de unitati in mai.

"O scadere importanta a inregistrat-o Daewoo, o posibila explicatie fiind scaderea cererii pentru modelele produse la Craiova" a conchis Carp.

Dintre ceilalti producatori locali, Aro a vandut in primele cinci luni ale anului 341 de autovehicule din care aproape o suta de unitati in mai), Rocar a vandut de 19 unitati, iar vanzarile Roman Brasov au fost de 160 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO