Companii

Enache iese cu Hello, hotelul de doua stele

23.10.2008, 14:57 32

Hotelul Hello din zona Garii de Nord din Capitala, prima unitate de pe segmentul de doua stele din cadrul lantului Continental, deschisa la inceputul lunii octombrie, va genera in primul an de functionare o cifra de afaceri de doua milioane de euro.

Lantul Continental este controlat de omul de afaceri Radu Enache si numara in prezent 15 hoteluri, estimand pentru acest an o cifra de afaceri de 31-32 de milioane de euro.
Hotelul Hello de la Gara de Nord are o capacitate de 150 de camere si a necesitat o investitie de 32.000 de euro pe camera, adica in jurul a 5 mil. euro. Cele 150 de camere sunt dotate cu aer conditionat, televizor LCD si conexiune la internet si au in aceasta perioada tarife promotionale de 45 de euro in weekend si 55 de euro in timpul saptamanii, potrivit datelor operatorului.
Intrarea pe segmentul de doua stele este unul dintre pariurile lantului Continental care parcurge un plan de dezvoltare ce prevede crearea unei retele de 36 de hoteluri pana in 2011.
Lantul Continental mai opereaza brandul Ibis pe segmentul de trei stele, iar pe segmentul de patru stele Forum Continental. Totodata, lantul va deschide si un hotel de cinci stele pe Calea Victoriei, singura unitate astfel clasificata din cadrul lantului.
"Reteaua Hello Hotels ce va numara 10 hoteluri pana in anul 2011 se va extinde in locatii pe care le avem sau le vom achizitiona. Ne referim la localitati precum Arad, Cluj, Iasi, Bucuresti si alte orase cu peste 80.000 locuitori. Nu excludem parteneriate cu detinatorii de terenuri care pot fi interesati de colaborare", a spus Enache, anuntand astfel cele mai agresive planuri de pe piata pe segmentul de doua stele.
Pentru a dezvolta lantul, Enache a atras anul trecut in actionariat fondul de investitii ceh PPF care detine 40,2% din Conti Hotels, vehicul cu o participatie de 76% la Continental, potrivit ultimelor informatii disponibile.
Desi mai multi analisti de pe piata au afirmat ca segmentele inferioare ale pietei vor beneficia de pe urma crizei economice pentru ca oamenii se vor orienta catre produse cu preturi mai scazute, Enache considera ca este foarte greu de apreciat ce segment va avea cea mai mare crestere in urmatoarea perioada.
Piata hoteliera a simtit in ultimele luni o reducere a traficului, analistii estimand pentru anul viitor o crestere mai redusa sau chiar o stagnare. Astfel, dupa ce anul trecut proprietarii au inregistrat cresteri foarte mari, anul acesta va aduce stagnari sau cresteri mai reduse.
Totodata, capacitatea de camere din Capitala a crescut simtitor in acest an prin intrarea Rin Grand Hotel pe piata de patru stele cu o capacitate de 1.500 de camere, prin deschiderea Ramada Plaza pe segmentul de patru stele plus si prin aportul de 424 de camere pe segmentul de cinci stele adus de Radisson SAS.
"Ceea ce cred, in aceste vremuri de "restriste" antreprenoriala, tinand seama de greutatile reale de finantare, este ca se va vedea cine va face cu adevarat investitii", a spus Enache.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO