Energie

E-Distribuţie, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a investit peste 106 mil. lei în 2022 în modernizarea reţelelor electrice şi a staţiilor de transformare

E-Distribuţie, operatorul de distribuţie a energiei...

Autor: Cristina Bellu

02.03.2023, 12:45 123

Companiile E-Distribuţie, operatorii de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului Enel, anunţă că au investit anul trecut aproximativ 106 milioane de lei din fonduri proprii în proiecte de înaltă tensiune din Bucureşti, Ilfov şi din regiunile Dobrogea şi Banat.

“Proiectele-cheie au constat în realizarea de linii noi şi în modernizarea unor linii electrice subterane şi aeriene, alături de lucrări de modernizare în staţiile de transformare. Investiţiile au impact direct asupra capacităţii reţelei de a distribui energie noilor consumatori şi de a creşte nivelul de digitalizare pentru îmbunătăţirea gestionării întreruperilor neplanificate, pentru alimentarea în siguranţă a clienţilor”, spun oficialii companiei.

Potrivit acestora, E-Distribuţie Muntenia a investit 60 de milioane de lei în modernizarea unor linii de înaltă tensiune şi staţii de transformare din Bucureşti, 18 milioane de lei reprezintă investiţiile făcute de E-Distribuţie Dobrogea, în special  pentru modernizarea şi  amplificarea unor staţii de transformare din judeţele Ialomiţa şi Constanţa, în timp ce E-Distribuţie Banat a investit 28,3 milioane lei, din care 9,8 milioane de lei pentru modernizarea unei linii electrice aeriene de înaltă tensiune din judeţul Hunedoara.   

”În ciuda unui an extrem de dificil, am continuat să facem investiţii în infrastructură şi ne-am concentrat pe câteva proiecte cheie, pentru a asigura continuitatea serviciilor de distribuţie. Aşadar, ne-am concentrat pe infrastructura de înaltă tensiune, cu impact şi beneficii şi pentru celelalte segmente de distribuţie”, explică Monica Hodor, directorul general al companiilor E-Distribuţie.

Reţelele electrice operate de către cele trei companii E-Distribuţie numără 286 staţii de transformare şi peste 24.000 de posturi de transformare. În 2022, acestea au distribuit 15,5 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie şi joasă tensiune. 

Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Sud Muntenia (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO