Energie

E.ON România a finalizat fuziunea companiilor de distribuţie

E.ON România a finalizat fuziunea companiilor de...

Autor: Emil Popescu

12.01.2015, 11:24 356

E.ON Distribuţie România şi-a început activitatea la 1 ianuarie. Fuziunea a început în anul 2009 şi a fost realizată prin absorbţia E.ON Moldova Distribuţie de către E.ON Gaz Distribuţie.

"Fuziunea celor două companii din cadrul E.ON România a fost un proces firesc prin care s-a realizat o procedură de reorganizare intra-grup având ca scop principal creşterea eficienţei pe termen lung, ca rezultat al optimizării costurilor comune", a declarat într-un comunicat directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak.

E.ON Distribuţie România operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 20.000 km, respectiv o reţea de electricitate de peste 80.000 km care deservesc în total circa 3 milioane de clienţi şi acoperă judeţele din partea de Nord a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău).

E.ON menţionează că noua companie va aloca "sume considerabile" pentru modernizarea şi extinderea reţelelor şi că de la venirea în România grupul a investit peste 1,2 miliarde euro, o sumă similară fiind virată către stat, sub formă de impozite şi taxe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24